6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

İş adamlarına Asya'dan iş teklifi

BURSALI İŞ ADAMLARINA ASYA'DAN İŞ TEKLİFİ

Asya Kalkınma Bankası, Bursalı işadamlarıyla Asya ve Pasifik bölgelerinde çalışmak istiyor. Asya Kalkınma Bankası uzmanlarından Bernard Zentgraf, Asya ve Pasifik bölgelerindeki enerji ve alt yapı alanlarında Türk işadamları ve müteahhitlerle iş birliğin yapılmasının her iki taraf açısından da kazançlı olacağını söyledi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Asya Kalkınma Bankası'nın yapısını ve faaliyetlerini Türk iş dünyasına tanıtmak ve banka tarafından finanse edilen projelere ne şekilde katılınabileceği konusunda Türk firmalarını bilgilendirmek için seminer düzenledi. Dünyanın en önemli kalkınma bankalarından birisi olan ve bölge ülkelerinde alt yapıdan enerjiye, eğitimden sağlığa pek çok kalkınma odaklı projeye finansman sağlayan Asya Kalkınma Bankası'nın uzmanları Bursalı iş adamlarıyla bir araya geldi.

İHA'ya özel açıklamalarda bulunan Asya Kalkınma Bankası yetkililerinden Alexander Fox, dünyanın önde gelen kalkınma bankalarından biri olduklarını söyledi. Fox, Türk firmalarının Asya ve Pasifik bölgesindeki enerji ve alt yapı projelerinde rol alabileceğini belirterek, "Bursalı işadamlarıyla çalışmak istiyoruz. Türk işadamları gerekirse bankamızın fonlarından destek alarak bu pastadan faydalanabilirler. Ayrıca Türk müteahhitlerinde çalışmalara katılması bizim için önemli" dedi.

Banka uzmanlarından Bernhard Zentgraf, Asya Kalkınma Bankası'nın Türk firmalarından büyük beklentiler içerisinde olduğunun altını çizdi. Milyarlarca dolar bütçeye sahip olan Asya Kalkınma Bankası'nın Türk işadamları ve müteahhitlerle ortak çalışmayı istediğini kaydeden Zentgraf, "Türk firmaları daha önce bu pastadan pay alamadı. Bundan sonra üretici firmaların ekipman ve malzemeleriyle bölgedeki projelere katılmasını istiyoruz" diye konuştu.

BURSALI İŞ ADAMLARINA ASYA'DAN İŞ TEKLİFİ
BURSALI İŞ ADAMLARINA ASYA'DAN İŞ TEKLİFİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2010 Çarşamba 11:03:03
Güncelleme :9 Haziran 2010 Çarşamba 18:51:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?