2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

İş bulmanın püf noktaları

İŞ BULMANIN PÜF NOKTALARI

Türkiye'nin en önemli meselesi olan işsizliğe çözüm arayan Osmangazi Belediyesi, işsizlere iş aramanın püf noktalarının anlatıldığı bir seminer düzenledi.

Osmangazi Belediyesi'nin Türkiye İş Kurumu ile ortaklaşa düzenlediği "iş arama teknikleri" semineri ilgi gördü. Bünyesindeki İş-Kur Hizmet Noktası ile işsiz vatandaşlara umut olan Osmangazi Belediyesi, "iş arama teknikleri" semineriyle de işsizlere iş aramanın püf noktalarını anlattı. Osmangazi İş-Kur Hizmet Noktası'na ve internet sitesine müracaat edenler arasından belirlenen işsiz vatandaşlar, Osmangazi Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen seminerde bir araya geldi.

İş-Kur uzmanı Emin Demirci'nin konuşmacı katıldığı seminerde, öz geçmiş oluşturma, iş başvurusuna giderken yapılması gerekenler, iş arayanların psikolojik durumu, iş verenle görüşme sırasında nelere dikkat edilmesi gerektiği anlatıldı. İş görüşmesine erken gidilmesi ve güleryüzlü olunmasını tavsiye eden Demirci, seçilen mesleğe uygun giyinilmesi gerektiğine de dikkat çekti.

Belediyenin İş-Kur Hizmet Noktası sayesinde 79 kişinin iş sahibi olduğunu hatırlatan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Ülkemizin en önemli meselesi olan işsizlik konusunda belediyemiz üzerine düşeni yapıyor. Sadece İş-Kur Hizmet Noktası ile kalmıyoruz, seminerlerle vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz" dedi.

Dündar, iş arayanlara yönelik düzenlenen seminerlere önümüzdeki aylarda da devam edeceklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2011 Salı 13:37:05
Güncelleme :22 Şubat 2011 Salı 14:41:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?