4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

İş kadınları BTSO için atakta!

Bursalı iş kadınları, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) yönetiminde daha fazla söz sahibi olmak için kolları sıvadı. İş kadınları, halen 2 olan kadın meclis üyesi sayısını artırmaya çalışacak.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda (BTSO), halen 2 meclis üyesi ile temsil edilen Bursalı iş kadınları, odada daha fazla söz sahibi olmak için harekete geçti. Bursa İş Kadınları ve Yöneticiler Derneği (BUİKAD) ile Kadın Girişimciler Kurulu (KAGİK), BTSO'nun seçim takvimini belirlemesinin ardından, meclis ve meslek komitelerinde daha geniş katılımla yer alabilmek için kolları sıvadı.

Halen 32 bin 307 üyesi bulunan BTSO'nun meclis ve meslek komitesi seçimleri, 19 Şubat 2009 tarihinde gerçekleştirilecek. Seçimlerde, 64 meslek grubundan toplam 152 Meclis üyesi ile 68 meslek komitesi temsilcisi belirlenecek.

BUİKAD Başkanı Selma Çetinkaya Türker, BTSO'da halen Sena Kaleli ve Selma Atik olmak üzere 2 kadın meclis üyesi bulunduğunu belirterek bu sayıyı artırarak, iş kadınlarının sektörlerinde daha aktif rol almasını istediklerini söyledi. Bugüne kadar Kayseri, Gaziantep ve Diyarbakır gibi seçimleri gerçekleştirilen illerde iş kadınlarının ticaret ve sanayi odaları meclislerinde yer almaya hak kazandığına ve Tunceli Ticaret Sanayi Odası Başkanlığı'na da bir iş kadınının aday olduğuna dikkat çeken Türker, "Bursa gibi güçlü bir sanayi kentinde meclis üyesi kadın sayısını artırmak en büyük dileğimiz. Seçim sürecinde BTSO Başkanı Sayın Celal Sönmez'in de desteğini kadın adaylardan esirgemeyeceğine inanıyoruz" dedi.

Kadınlar da haklarını kullanmalı
Yeni dönemde Bursalı iş kadınlarının daha fazla katılım sağlamasının, sektörel sorunlarının BTSO çatısı altında görüşülmesi ve değerlendirilmesi açısından önemli olacağını kaydeden Türker, iş kadınlarını komitelerini belirlemeye, sektörlerinin meclis ve meslek komite temsilcilerini tespit edip, seçme ve seçilme haklarını kullanmaya davet etti.
KAGİK Bursa üyeleri de BTSO'nun meclis ve meslek komitesi temsilcileri arasında yer alabilmek için çeşitli çalışmalar yürütüyor. Bursa KAGİK Başkanı Sena Kaleli, üyelerini teşvik ettiklerini, meclis üyeliği olmasa bile, meslek komitelerine girip, sektörleri ile çalışmalarda etkin rol almaları konusunda cesaretlendirdiklerini söyledi.
Aynı zamanda CHP'den Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olan Kaleli, geçen seçimlerde yaklaşık bin komite üyesi arasından seçildiği meclis üyeliğine tekrar aday olmayacağını belirtti. Koltuğunu KAGİK üyesi Nezahat Yılmaz'a bırakmak istediğini açıklayan Kaleli, ayrıca bu davranışının erkek üyelere de örnek olması dileğinde bulundu.

Referans
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2009 Cuma 20:37:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?