1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

İŞ-KUR'dan işsizlere kurs

Bursa'da, İŞ-KUR İl Müdürlüğü, kayıtlı olan işsizlere yeni bir meslek kazandırmak için kurs açıyor. 

Kurslar, açık arttırma yoluyla ihale edildi. Doğalgaz tesisatçılığı eğitimini Bursa Isıtıcılar ve Sıhhi Tesisatçılar Odası, kalite kontrolüyle desinatörlük eğitimini Bursa Tuhafiyeciler Odası, bilgisayar ve web tasarımı ve mekatronik operatörü kursunu BEGEV ile yönetici sekreterliği eğitim kursunu Referans Bilgi Teknolojileri Şirketi aldı. 240 kursiyerin eğitim alacağı kurslar, 50 ila 60 gün arası sürecek. Kurslara 322 bin 970 YTL para ayrıldı. 

Kurslar ile ilgili bilgi veren İŞ-KUR İl Müdürü Kazım Yiğit, kurumdan işsizlik ödeneği alan sigortalı işsizlerin mesleki eğitim seviyeleri ve beklentilerinin oldukça farklı olduğunu söyledi. Pasif işgücü araçlarından en önemlisi olan işsizlik ödeneği alanlara yönelik ayrıca uygun bir işe yerleştirme hizmeti vermeyi hedeflediklerini ifade eden Yiğit, "İşsizlik sigortası kapsamında dördüncü kez eğitim hizmet alımı yaptık. Mesleki eğitim alan kursiyer sayısını 2006 yılında bir önceki yıla nazaran yüzde 108 oranında arttırmayı hedefliyoruz" dedi. 

Eğitime katılacak kursiyerlerin işsizlik sigortası ödenen işsizler olduğunu açıklayan Yiğit, "Kursiyerlerimize eğitim süresince günlük 10 YTL cep harçlığı verilecek. Eğitim türümüz iş garantili olmamakla beraber, başarılı kursiyerleri sektörde iş gücü talebi olan firmalara yönlendireceğiz" diye konuştu. 

Yiğit, kuruma kayıtlı ve işsizlik sigortası alan yaklaşık 45 bin işsizin olduğunu, bu kişilerin genellikle büyük kurum ve fabrikalara girmek isteyerek gelen talepleri geri çevirdiğini de sözlerine ekledi.
.
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2006 Salı 16:58:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?