2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

İşadamı kaçıran gaspçı çete çökertildi

Bursa'da bir işadamını kaçırıp 30 bin dolarını gasp ettikleri ileri sürülen 11 kişi gözaltına alındı.

Adliyeye sevk edilen bu kişilerden 6'sı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Edinilen bilgiye göre, Bursalı işadamı İbrahim Girgin, bazı kişilerce kaçırıldıktan sonra 30 bin doları gasp edildi. Şebekenin elinden kurtulmayı başaran işadamı, başından geçenleri polise anlatarak şikayetçi oldu. Bunun üzerine soruşturma başlatan polis ekipleri, Girgin'in verdiği bilgiler doğrultusunda soruşturma başlattı. Ardından İstanbul'da ikamet ettiklerini tespit edilen 11 kişi düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Zanlılar yakalandıktan sonra sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği'ndeki sorgu işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edilen şüphelilerden 5'i savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Olayda etkin rol aldıkları anlaşılan 6 şüpheli ise, 'suç işlemek için örgüt kurmak', 'suç işlemek için kurulan örgüte üye olmak' ve 'gasp' suçlarından tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Aralarında bir polis memurununda olduğu öğrenilen S.K., B.S., H.P., O.K., N.K. ve N.A. nöbetçi mahkemedeki sorgularının ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.



iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2007 Pazartesi 22:51:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?