1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

İşadamı Şarık Tara'dan eğitime destek

Ünlü işadamı Şarık Tara'nın Bursa'da teknik ve meslek lisesine yaptırdığı atölyeler, törenle hizmete açıldı. 

ENKA Holding Şeref Başkanı Şarık Tara'nın Ovaakça'da yaptırdığı Ovaakça Şarık Tara Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ne yaptırdığı atölyeler, protokol ve çok sayıda davetlinin katılımıyla açıldı. Törende konuşan hayırsever işadamı Şarık Tara, Türkiye'nin kalkınmasında en önemli şeyin eğitim olduğuna dikkati çekti. Günümüzde işadamlarına iki önemli görevin düştüğünü dile getiren Şara, "İşadamının hayatındaki ilk görevi şirketini iyi durumlara getirmektir. Bir diğer görevi ise sosyal sorumluluklarını yerine getirmektir" dedi.
 
Kendi hayatından örnekler vererek, öğrencilere de tavsiyelerde bulunan Tara, "Sizlere imkan verildiğinde boş zamanlarınızda özellikle yaz tatillerinde mesleki çalışmalar yapın. Ayrıca İngilizce'yi iyi öğrenin. Bugün dünya teknolojilerinde İngilizce bilmeyen kendisini iş hayatına entegre edemez. Ben 40 yaşında eğitim alarak bu dili öğrendim. Spor, sanat ve kültürel faaliyetlerine de önem verin. Bu tür alanlarla uğraşanlar, kötülüklere asla bulaşmazlar" diye konuştu. 

Şara, eğitime desteklerinin devam edeceğini söyleyerek, kapılarının her zaman açık olduğunu dile getirdi. 

Bursa Valisi Nihat Canpolat ise, okul hakkında bilgi verdi. Türkiye genelinde genel liselere eğilim olduğuna işaret eden Vali Canpolat, "Bursa'da Türkiye'nin aksine meslek liselerine eğilim artıyor. Gençlerin yüzde 56'sı meslek liselerinde eğitim almakta. Bunun da en belirgin sebebi, Bursa'nın ihracatta 2. sırada ve sanayisinin gelişmiş durumda olmasıdır. Sanayicilerimiz nitelikli eleman arıyor. Bu elamanların yetişmesi içinde meslek liselerinin arttırılması gerekiyor. Milli Eğitim'e yapılan her katkı Türk milletine yapılan hizmettir" şeklinde konuştu.
Vali Canpolat, yeni bir spor salonu ve okul için de hayırsever Tara'dan söz alarak, yaptığı desteklerden dolayı kendisine plaket verdi. 

Törenin ardından, 852 kişilik öğrenci kapasiteli okula yaptırılan ve hayırseverin eşinin adını taşıyan Lale Tara Bilişim Teknolojileri ve Alan atölyelerinin kurdelesi kesilerek hizmete açıldı. Açılış sonrası bin 200 metrekare alana kurulan 4 adet atölye davetliler tarafından gezildi.
 
Törene çok sayıda protokol ve davetli katıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2006 Salı 18:05:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
OsmanMertALTAY IP: 88.245.222.xxx Tarih : 24.03.2008 22:28:03

Allah Razı Olsun kendisinde Cok tesekkur ederiz.. OKulun ögrencisim..