5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

İşadamına para kazanma semineri

Türkiye Genç Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Bursa Şubesi’nin konuğu olan Prof. Dr. Arman Kırım, para kazanmanın sırlarını iş adamlarına anlattı. Çelik Palas Otel’de konuşan Prof. Dr. Arman Kırım, bütün malların birbirine benzemeye başlamasıyla Türkiye’de iş adamlarının artık para kazanamadığını söyledi.

Kırım, "Yerçekimi Kanunu bir teoridir, ama sen 5. kattan atlamaya kalkarsan bu teori sana bir fayda sağlamaz. O yüzden teori meselesine bu şekilde yaklaşın. Ben sizinle teorimi paylaşmak istiyorum. Türkiye’de para kazanmıyoruz. Türkiye’de para kazanma imkanları çok sınırlı ve giderek de azalıyor. Gerçek anlamda para kazanan çok nadir insanlar var. Önceden para saymaya vakit bulamıyorduk. Şimdi tatlı karlar bitti, kimsede para kalmadı" dedi.

Karların azalmasının en önemli sebebinin emtialaşma adı verilen bütün malların, hizmetlerin birbirine çok benzemeye başlaması olduğunu anlatan Kırım, "Bütün mallar ve hizmetler birbirine benzediği zaman para kazanamazsınız. Bu durumda yapmanız gereken şey; farklı olmaktır. Bir firmanın karlı büyüyebilmesinin 2 yolu vardır. Birincisi kendi yaptığı iş içerisinde büyüyebilir. İkincisi yaptığı iş komşu alanlarına geçip yeni bir alan oluşturursa büyüyebilir. Ben Bursalı tekstilcilerin bazılarının otel açtığını duydum, üzüldüm. Bilmediğin işi yapamazsın. Bundan 25 sene önce yapabilirdin, ama şimdi yapamazsın. Para, kitleler neredeyse oradadır" diye konuştu.

Toplantı sonunda Kırım’a teşekkür ödülü verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2005 Cuma 16:33:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
veli tüybek IP: 85.98.29.xxx Tarih : 16.03.2005 19:51:43
arman kırım bey gerçekten bir strateji uzmanı.onun gibi kişiler her halukarda etkin ve verimli kullanmalıyız.bir arman kırım olabilmek zor iş.