4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

İşadamından gençlere nasihat

Üniversite öğrencileriyle buluşan işadamı ve eski milletvekili Fahrettin Gülener, gençlere zirveye ulaşmanın yollarını anlattı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Bürosu tarafından Bursa Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü ve Uludağ Üniversitesi Genç Girişimciler Topluluğu iş birliğiyle gerçekleştirilen panelde gençlere nasihatlerde bulunan Gülener, hiçbir idealin bir ömür harcanmadan gerçekleştirilemeyeceğine dikkat çekti. Çok para kazanmak için üniversite öğrenimini yarıda bırakıp fabrikasının bahçesine yaptırdığı evde yaşadığını belirten Gülener, 37 yıllık meslek hayatında tüm hedeflerine çok çalışarak ulaştığını söyledi.

Gülener, "Para kazanmaya üniversite yıllarımda başladım. Öğrenciyken İstanbul Valisi'nden daha fazla para kazanıyordum. Bu nedenle eğitimimi yarıda keserek ideallerimin ve hedeflerimin peşinde koştum. Zengin oldum. Hala koyduğum hedefler doğrultusunda ilerliyorum. Evimi bile fabrikamın bahçesine yaptım" dedi.
Başarıya açılan kapının doğru hedefler ve çok çalışmaktan geçtiğinin altını çizen Gülener, gençlerden meslek hayatlarının ilk 10 yılında kendilerine yatırım yapmalarını istedi. Toplumun büyük bir bölümünün az çalışarak bir yerlere gelmeye çalıştığına dikkat çeken Gülener, gençlere şu nasihatlerde bulundu:

"Babanızdan size kalan mirası elinizin tersiyle itin. Ulaşmak istediğiniz hedefi üniversite sıralarında doğru saptayın. Kendi sapanını yapmıyorsan aç kalırsın. 'Bedava sirke baldan tatlıdır' derler. Ben bu atasözünü doğru bulmuyorum. Böyle diyenlere bir Japon atasözü ile cevap vermek istiyorum: 'Parasız şeyden daha pahalı bir şey yoktur.' Kişinin kendini kurtarması, ülkesine vereceği en güzel borçtur."

Çeşitli dillerde 2 binden fazla atasözü bilen ve konuşmasını esprilerle süsleyen Gülener, sık sık öğrencileri kahkahaya boğdu. Başarıya ulaşmadaki en önemli faktörlerden birinin toplumsal değerlere bağlılıktan geçtiğini söyleyen Gülener, dükkan kapısının "Hak" kapısı olduğunu, bu nedenle gençlerin aidiyet anlayışından ayrılmamaları gerektiğini vurguladı.

Panelin bir diğer konuşmacısıysa Bursa Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Başkanı Nuri Kolaylı'ydı. Gençlere BGC'nin başarı öyküsünü anlatan Kolaylı, "1997 yılında etrafı tarlalarla çevrili araziyi şimdiki Basın Kültür Sarayı'na dönüştürerek 10 milyon dolarlık bir değer oluşturduk. Hayallerinizi gerçekleştirmek istiyorsanız, geleceği görmek zorundasınız. Cemiyetimiz, kütüphanesi, müzeleri, etkinlik salonları ile Nilüfer ve Bursa'da yaşayan vatandaşlarımıza hizmet etmektedir. Sizler de geleceğinizi doğru planlayarak hedeflerinize ulaşabilirsiniz. Bu uğurda bir an olsun ümitsizliğe kapılmadan çalışmaya devam edin" dedi.

Panelin sonunda Bursa İl Dernekler Müdürü Osman Dikmen, Gülener ve Kolaylı'ya birer plaket verdi. Katılımcılar, daha sonra üniversitede kurulan Sivil Toplum Kuruluşları Fuarı'nı gezdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 17:28:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?