4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

İşadamları gelecekten umutlu

Bursa Sanayici ve İş Adamları Derneği üyeleri Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı ziyaret etti.

Türkiye’nin önümüzdeki yıllarda Avrupa’nın bile önüne geçecek bir potansiyele sahip olduğunu söyleyen BUSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Erbak, “Almanya, Fransa, İspanya’nın ve Doğu Avrupa ülkelerinin ciddi sorunları var. Kimi doğu Avrupa ülkeleri iflasın eşiğindeler. Türkiye gelecekte her anlamda Avrupa’dan daha güçlü bir ülke olacaktır” dedi.
Yönetim Kurulu Başkan Vekili Oya Yöney ise, Urfa’da topraktan yılda 5 ürün alındığını söyleyerek, “Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok. Ülke olarak bu konunun üzerine gitmeliyiz” dedi. Başkan Arif Özer ise, Bursalı sanayici ve iş adamlarının gelecekten umutlu olduklarını söyledi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa’nın ciddi ulaşım meselesi olduğunu söyleyerek, bu konuda çalışma yürüteceklerini söyledi. Otopark konusuna önem verdiklerini söyleyen Dündar, “Ulaşım şehrin en önemli sorunlarının başında geliyor. Bu konuda Büyükşehir Belediyesiyle birlikte hareket edeceğiz. Kenti bu anlamda kısa sürede rahatlatmanın yollarını hep birlikte arayacağız” dedi.

Önümüzdeki dönemde parklar, spor tesisleri, hizmet binaları ve sosyal donatı alanlarıyla ilgili çalışmaları da aralıksız sürdüreceklerini söyleyen Dündar, “Başbakanımız gençliğe önem vermemizi istedi. Gençlere yönelik sanat ve spor alanında çalışmalar yapacağız ” dedi.

Dündar, kentsel dönüşüm çalışmalarının sorulması üzerine, “Kentsel dönüşüm çalışması yapabilmemiz için güven şart. Bu güveni sağlayabilmek için mevcut kentsel dönüşüm projelerinin tamamlanması gerekiyor. Halen Doğanbey ve Tabakhaneler bölgesinde devam eden iki büyük kentsel dönüşüm çalışması var. Bunların tamamlanması gerekiyor ki vatandaşa güven vermiş olalım” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 11:38:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?