4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

İşadamlarına domuz gribi dersi

İŞADAMLARINA DOMUZ GRİBİ DERSİ...

Uzmanlar, domuz gribi aşısının normal aşıdan hiçbir farkının olmadığını belirterek, insanların bir buçuk metreden fazla birbirlerine yaklaşmaması gerektiğini belirtiyor.

BTSO Meclis Toplantısında sanayicilere domuz gribi hakkında bilgi veren İç Hastalıkları Uzmanı Dr. İlay Oktay, domuz gribinin gençlerde görülme riskinin yüksek olduğunu söyledi. Domuz gribi aşısının normal grip aşısından hiçbir farkının olmadığını kaydeden Oktay, aşının yan etkisinin düşük miktarda olduğunu dile getirdi.

Domuz gribi aşısının sürekli insanlarla muhatap olan kişilere uygulanması gerektiğini anlatan Oktay, "Bu aşının çok az bir yan etkisi var. Kimlere yapılır? Her gün insanlarla bir arada olan kişilere yapılması uygundur. Hastane personeli gibi. Gribal enfeksiyon olduğu için maske takmak önemlidir. Kapı tokmakları ve asansörler gibi ortak yaşam alanların kullandıktan sonra mutlaka ellerimizi dezenfekte etmeliyiz. Hijyen kurallarına uymak gerekiyor. Bir buçuk metreden fazla yaklaşmamalıyız. Ölümcül riski az olan bu hastalıktan ve aşısından asla korkmayın" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2009 Çarşamba 10:39:02
Güncelleme :28 Ekim 2009 Çarşamba 11:00:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?