6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

İşadamlarına kameralı seks tuzağı

İŞADAMLARINA KAMERALI SEKS TUZAĞI DAVASINDA 239 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Bursa'da işadamlarının barlarda tanıştırdıkları kızlarla ilişkilerini gizli kameraya çekerek şantaj yaptıkları iddia edilen 2'si kadın toplam 16 kişi hakkında 239 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Edinilen bilgiye göre, bir şikayeti değerlendiren Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, Bursalı işadamı İ.K'den 350 bin dolar para istedikleri ileri sürülen zanlıları takibe aldı. Bursa merkez, Orhangazi ilçesi ve İstanbul'da 13 ayrı adreste yapılan eş zamanlı operasyonda 2'si kadın toplam 16 kişi gözaltına alındı. Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 2 adet ruhsatsız tabanca, 3 bilgisayar ve çok sayıda CD ele geçirildi. Şüphelilerin disko ve barlar önünde bekleyerek lüks otomobillerle gelen işadamlarını tespit ettikleri, bardaki kadın şüphelilere bu kişileri bildirip tanışmalarını sağladıkları ortaya çıktı. Şebeke üyelerinin davet ettikleri lüks evlerde zengin işadamlarıyla birlikte olan kadınların çektikleri gizli kamera görüntülerini işadamlarını evlerine gönderip şantaj yaptıkları iddia edildi. İşadamlarından 150 ile 350 bin dolar arasında para istedikleri öne sürülen şüphelilerin, "Vermediğin takdirde görüntülerini internete düşürürüz" diyerek işadamlarına şantaj yaptıkları öne sürüldü.

Adliyeye sevk edilen 16 zanlıdan 5'i tutuklanırken, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Savcılık, 5'i tutuklu 16 şüpheli hakkında toplam 239 yıla kadar hapis talebiyle dava açtı. 10 ayrı müştekisi bulunan olayla alakalı 50 sayfalık iddianame düzenlendi. Karıştıkları olay sayısına göre "nitelikli yağma, tehdit ve şantaj" suçlarından 3 ila 13 yıla kadar hapis talebiyle dava açılan şüpheliler, önümüzdeki günlerde 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

İŞADAMLARINA KAMERALI SEKS TUZAĞI DAVASINDA 239 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2010 Pazar 10:37:03
Güncelleme :13 Haziran 2010 Pazar 12:33:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?