2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

İşçi ağabeyin vali kardeşi

Bursa Valisi Nihat Canpolat'ın Sivas'ta yaşayan ve demiryolu işçisi olan ağabeyi Talat Canpolat, BURULAŞ ile Demiryol İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi töreninde ağabeyi ile bir araya geldi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu'nun da katıldığı toplantıda, Vali Canpolat protokolde yer alırken, ağabeyi işçilerin arasında imza törenini izledi. 

En ön sırada oturan Talat Canpolat, tören sırasında protokolde yer alan vali kardeşi ile sık sık göz göze geldi. Kürsüye çıkan Bursa Valisi Nihat Canpolat, ağabeyinin de demiryolu işçileri arasında bulunmasının kendisine ayrı bir mutluluk yaşattığını belirterek, "Bu imza töreninin benim için ayrı bir önemi var" dedi. 

Çiftçi babanın 5 çocuğunun en küçüğü olan Bursa Valisi Nihat Canpolat'ın çok dürüst ve hazır cevap olduğunu söyleyen abi Talat Canpolat, "O, kendi tırnakları ile kazıyarak buralara geldi. Çok çalışkan, dürüst ve akıllıdır. Sinirli ve sert mizacına rağmen çok da duygusaldır. İçi ağlar ama yüzü her zaman güler. Ailesine ve bizlere çok düşkündür" diye konuştu. 

3 erkek 2 kız'dan en küçüğü olan Bursa Valisi Nihat Canpolat'ın küçüklüğünden beri öğretmen olmak istediğini söyleyen Canpolat, "Öğretmen Okulu'ndan bir yıl önce mezun olsaydı, öğretmen olacaktı. Ama okul lise olunca okumak zorunda kaldı ve vali oldu" diye konuştu. 

2 ablasının ev hanımı, büyük ağabeyinin serbest meslek çalışanı, kendisinin de 30 yıldır Devlet Demir Yolları'nda işçi olduğunu söyleyen 48 yaşındaki Talat Canpolat, kardeşi ile olan benzerliği ile dikkat çekerken, "Allah herkese Nihat gibi bir kardeş nasip etsin. Onunla gurur duyuyoruz" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2006 Cumartesi 13:31:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?