4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

İşçi-polis arasında gerginlik!

Bursa'da tazminatlarını alamadıkları iddia edilen SİFAŞ işçileri, fabrikalarının önünde basın açıklaması yapmak isteyince güvenlik güçleri ile gerginlik yaşadı.

Organize Sanayi Bölgesi'nde toplanan yaklaşık 100 işçi, ellerinde taşıdıkları pankartlarla sloganlar atarak fabrikanın önüne yürüdü. Burada bir araya gelen işçiler, sık sık fabrika yönetimini ıslıkladı.

Çok sayıda polisin de hazır bulunduğu eylem sırasında, bir işçi fabrikanın kapısına siyah çelenk bıraktı. Fabrikanın kapısının önünde basın açıklaması yapmak isteyen işçiler ile güvenlik güçleri arasında tartışma yaşandı. Polis, kapıya yönelen işçileri engelleyerek uzun süre ikna etmeye çalıştı.

İşçiler daha sonra giriş kapısının her iki yanında toplandı. Grup adına açıklama yapan Murat Kemer, haklarının ödenmesi konusunda hala bir açıklama yapılmadığını öne sürdü. Cavit Çağlar'ı verdiği sözü tutmaya davet eden Kemer, verilen sözün yalnızca vaat olarak kalmamasını istedi. Devletin mağduriyetlerini gidermesini de isteyen Kemer, Çağlar'ın kendileri ile helalleşeceğini umduklarını belirtti.

Konuşmanın ardından sloganlar atan işçiler, tekrar yolun karşısına geçerek eylemlerini sürdürdü. Bir süre daha pankart açan SİFAŞ işçileri, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2009 Cuma 17:21:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?