6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

İşçiler sürekli eylem kararı aldı

FAKÜLTE İŞÇİLERİ SÜREKLİ EYLEM KARARI ALDI

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde taşeron olarak çalıştırılan ve maaşlarını alamadıklarını ileri süren işçiler, eşit ücret ve kadro için sürekli eylem kararı aldı.

Tıp Fakültesi Hastanesi'nde temizlikçi, hasta bakıcı, bilgi işlem, arşiv ve eczanede taşeron olarak çalıştırılan bin 300 işçi, maaşlarının ödenmemesini eylem yaparak kınadı. Sabah saat 08.00 sıralarında poliklinikler önünde toplanan işçiler, ücret eşitliği ve kadro istediklerini söyledi. Ellerinde pankartlarla slogan atan işçiler adına açıklama yapan DİSK'e bağlı Dev Sağlık İş Sendikası Marmara Bölge Sorumlusu Derya Öztürk, işçilerin maaş meselesinin her ay tekrarlandığını ifade ederek, "Sağlıkta

taşerona "hayır" diyoruz. Her şeyin ihalesi yapılabilir. Fakat insanların asla. Onların emeği alınıp satılamaz. Meselemizin halledilmesini istiyoruz. Onlarca insan maaşlarını alamadı. Burada herkes ekmeğinin mücadelesini veriyor. Maaşlarımız ödenene kadar da eylemimize devam edeceğiz. Artık bu çilenin son bulmasını istiyoruz" dedi.

Bir yetkilinin kendilerine açıklama yapana kadar eyleme devam edeceklerini kaydeden Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizler taşeron ve iş güvencesi olmaksızın çalıştığımız için aynı işi yaptığımız arkadaşlarımız bizden 2-3 kat fazla ve zamanında maaş alıyor. Bizler, açlık sınırının altında olan maaşlarımızı düzensiz bir şekilde alıyoruz. Birçok işçi arkadaşımız maaşı zamanında yatmadığı için banka ve fatura ödemelerinde çocuğunun ve ailesinin en temel ihtiyaçlarını karşılayamıyor."

Geniş güvenlik tedbiri altında süren eylemin sonunda, işçiler poliklinikler önünden rektörlük binasına kadar yürüdü.

FAKÜLTE İŞÇİLERİ SÜREKLİ EYLEM KARARI ALDI
FAKÜLTE İŞÇİLERİ SÜREKLİ EYLEM KARARI ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2010 Salı 11:26:00
Güncelleme :16 Mart 2010 Salı 14:19:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?