2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

İşçilerden biri öldü

Bursa'da bir inşaat hafriyatında meydana gelen toprak kaymasında 2 işçi göçük altında kaldı. İşçilerden birisi yaralı olarak kurtarılırken, diğer işçi hayatını kaybetti. 

Edinilen bilgiye göre, Nilüfer İlçesi Beşevler Caddesi'nde Bekir A.'ya ait inşaatın perde betonu kalıplarını çakan işçilerden 2'si, üst taraflarındaki 4 metrelik zeminden kayan toprakla birlikte çaktıkları kalıpların altında kaldı. İşçilerden Mehmet K. ve 44 yaşındaki İbrahim Özderya'yı toprak altından kurtarmak için işçiler, polis, itfaiye, sivil savunma ve sağlık ekipleri seferber oldu. Kalıp tahtalarının altında kalan Mehmet K.'nın şuurunun açık olduğunu gören arkadaşları, acılar içinde feryat eden şahsı kurtarmak için iş makinesi çağırdı. Ayaklarının bir kısmı göçükte kalan Mehmet K., iş makinesinin kalıpları kısmen kaldırmasıyla kurtarıldı. Ardından kalıpların altında kalan İbrahim Özderya çıkarıldı. Ambulansla Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Özderya, burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şuuru açık olan Mehmet K. ise, kaldırıldığı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. 

Kurtarma çalışmalarına zaman zaman, olayı takip eden gazeteciler de katıldı. Polis, inşaat sahiplerinin ifadelerine başvururken, Cumhuriyet Savcılığı da hayatını kaybeden İbrahim Özderya'nın cesedini morga kaldırıp inceleme başlattı.
iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2006 Çarşamba 23:33:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?