3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

İşçilerden grev yürüyüşü

30 Ocak Cuma gününden bu yana grevde olan Asil Çelik işçileri Bursa'ya yürüdü. Asil Çelik işçileri, grevin 74. gününde Orhangazi Cumhuriyet Alanı'nda toplanarak, önce Gemlik'e, ardından Bursa'ya yürüdü.

Asil Çelik işçisinin bağlı bulunduğu Birleşik Metal İş Sendikası'nın Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Genel Sekreter Selçuk Göktaş, Bursa Şube Başkanı Ayhan Ekinci ve Bursa Şube Sekreteri Erol Bektaş'ın da işçilerle birlikte yürüdüğü eylem Bursa Kent Meydanı'nda son buldu.

İşverenin yeni yatırımları gerekçe göstererek fabrikaya geçici işçi almasına tepki gösteren Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, "Asil Çelik işçileri olarak ekmeğimiz için mücadele ediyoruz. İşveren bizi açlıkla tehdit etmektedir, işsizlikle tehdit etmektedir. Bin 400 santigrat derece ateşin karşısında çeliğe şekil verirken, akan terimizle birlikte bedenimizi de eritiyoruz. Ama biz kelimenin tam anlamıyla ölümüne çalışıp, Asil Çelik işyerinin Türkiye'nin en büyük ve karlı işletmeleri arasında ilk 100 firma arasına girmesini sağlıyoruz. Böylesine zor şartlarda, işleri yetiştirmek için bazen günde 12 saat boyunca, bazen 16 saat boyunca durmaksızın çalıştığımız bu işyerinde şimdi bize 'sıfır' zam veriyorlar.

Yani sıfır zamma razı ol, ya da işten çıkartırım diyorlar. Bu haksızlığa bu adaletsizliğe, bu vurdumduymazlığa ve bu vefasızlığa karşı yürüyoruz. Toplu sözleşme görüşmelerinin başından beri yaptığı kabul edilemez tekliflerle uzlaşmaz bir tutum sergileyen işverenlik, 30 Ocak 2009 tarihinden beri devam eden bu grevin baş sorumlusudur.

Asil Çelik işvereni görüşmeler sırasında işçilerin toplu sözleşmeden beklentilerini baskı altına almak amacıyla ücretsiz izin uygulaması yapmış, krizi bir bahane olmaktan öte adeta bir silah gibi işçilerin üzerine yöneltmiştir. Aynı bugüne kadar olduğu gibi onurlarıyla dimdik ayakta durmayı başaran Asil Çelik işçileri bundan böyle de sendikaları Birleşik Metal İş ile birlikte bu zulme ve vefasızlığa karşı büyük bir kararlılıkla direnecek, haklarını alana kadar grev bayrağını gururla dalgalandırmaya devam edecektir" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 15:00:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?