4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

İşçilere can güvenliği eğitimi

Bursa'da, Coşkunöz Eğitim Vakfı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 7 endüstri meslek lisesinin desteğiyle, ağır ve tehlikeli işlerde çalışan işçilere mesleki eğitim verilecek.

Protokol imza törenine İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Coşkunöz Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Oya Coşkunöz Yöney ve projenin yapılacağı eğitim kurumlarının temsilcileri katıldı. Gülsar, meslek lisesi mezunlarına uygulanan kat sayı sisteminin değişmesinin eğitim kurumlarının önünü açacağını belirtti. Gülsar, "Sanayi ile okullar arasında çok güzel bir işbirliği var. Saniyiciler ve eğitimciler sık sık fikir alışverişinde bulunuyor. Yapılacak olan bu eğitimlerle istihdam artacak. İşçiler, alanında daha da uzmanlaşacak. 7 endüstri meslek lisesininde desteğiyle yapılacak bu proje, ağır ve tehlikeli işlerde çalışan meslek lisesi mezunlarına önemli faydalar sağlayacak. İlkokul mezunu olup da uzun süredir ağır ve tehlikeli bir işte çalışan işçiler de bu kurslara katılmak zorunda" dedi.

EĞİTİMLERLE İSTİHDAM DA ARTACAK
Oya Coşkunöz ise, bu eğitimlerin istihdamı artıracağını savundu. Mesleki eğitimlere katılmayan kişilerin istihdama dahil olmayacağını belirten Coşkunöz, "Ağır ve tehlikeli işlerde çalıştırılacak işçilerin işe alınmadan önce mesleki eğitime tabi tutumaları mecburi hale getirilmiş olup, bu kapsamda verilecek belgeler, Milli Eğitim Bakanlığı onayıyla düzenlenen eğitim faaliyetleri sonucunda gecerli olmayacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Oya Coşkunöz ve Atilla Gülsar iş birliği protokolünü imzaladı. Eğitimlerin ağustos ayında başlayacağı bildirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2009 Perşembe 16:44:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?