3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

İşçilerin açlık grevi

Asil Çelik'te başlatılan açlık grevinin ikinci gününde sık sık slogan atan işçilere, yanlarında getirdikleri çocukları da destek verdi.

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi de işçilere destek ziyaretinde bulundu.
Asil Çelik'te 8 aydır grevde olan işçilerin dün başlattıkları açlık grevinin ikinci günü oldukça hareketli başladı.

Fabrika önünde açlık grevi yapan çalışanlar ve Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu'na DİSK'ten destek geldi. DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, açlık grevinin ikinci gününde Asil Çelik işçilerinin yanına geldi. Burada bir basın açıklaması yapan Çelebi, Asil Çelik'teki sürece dikkat çekerek hükümeti sorunu çözmeye davet etti.

Asil Çelik'te 30 Ocak 2009'da başlayan grevin, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin başından beri işverenin uzlaşmaz, gayri ciddi ve kabul edilemez tutumundan kaynaklandığını söyleyen Çelebi, "MESS grubundaki iş yerlerimizde 2008-2010 döneminin ilk 6 ayı için ortalama yüzde 8 zam alınmıştır. Asil Çelik işvereniyle yapılan görüşmelerde, 'sıfır zam' dışında hiçbir teklif yapılmamıştır. Ayrıca, uyuşmazlığa kadar yapılabilen sadece iki görüşmede şirket yönetim kurulu üyelerinden hiçbirinin müzakerelere katılmaması da düşündürücüdür" ifadelerini
kullandı.

Asil Çelik işçilerinin ölümüne çalışıp fabrikanın Türkiye'nin en büyük ve en karlı işletmeleri arasında ilk 100'e girmesini sağladığını ifade eden Süleyman Çelebi, bazen 12, bazen 16 saat durmaksızın çalışan işçilere, "Sıfır zamma razı ol" denilmesinden sonra, haksızlık, adaletsizliğe dur demek için greve çıkmaktan başka yol kalmadığına dikkat çekti. Açlık grevindeki işçiler sık sık slogan atarken, onlara küçük çocukları da destek verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2009 Cuma 18:25:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?