2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Isınmak isterken yanarak can verdi

ISINMAK İSTERKEN YANARAK CAN VERDİ...

Bursa'da yalnız başına metruk bir binada yaşayan bir kişinin, ısınmak için yaktığı tiner tenekesi alev aldı. Kısa sürede alev topuna dönen karton kağıtların arasında kalan şahıs hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, olay, merkez Osmangazi ilçesi Haşim İşcan Caddesi 1. Kocayunus Sokak'ta meydana geldi. Akşam 21.00 sıralarında sokaktaki karton kağıtları toplayarak sokak üzerinde bulunan metruk binaya yerleştiren ve 8 yıldır burada yaşayan 44 yaşındaki Ahmet Beli, ısınmak için yanında getirdiği tiner tenekesini yakmak istedi. Ancak tiner tenekesi bir anda alev alınca yangın kartonlara sıçradı. Alevlerin kısa sürede büyümesi üzerine Beli, yangından kaçamadı ve alevlerin arasında kalarak feci şekilde can verdi. Metruk binanın yanında bulunan ev sakinleri ise yangının kendi binalarına sıçraması ihtimali üzerine evlerini boşalttı. Yangının giderek büyüdüğünü gören vatandaşlar ise hemen itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ekipler yangına hemen müdahale etti. Metruk binanın içine giren itfaiye erleri, Beli'nin yanmış bedeni ile karşılaştı. Olay yerine gelen polis ekipleri ise çevrede güvenlik önlemi alarak olay yerine kimseyi yaklaştırmadı. Yangın tamamen söndürüldükten sonra yangın yerine giren polis, Beli'nin cesedinin yandığını ve tanınmaz hale geldiğini gördü. Yangın yerine gelen Olay Yeri İnceleme Ekipleri, ceset üzerinde araştırma yaptı.

Bu arada, mahalle sakinleri metruk binanın yıkılması için daha önce muhtarlığa imza verdiklerini ancak yetkililerin binayla ilgilenmediklerini iddia etti. Daha önce de tinercilerin uğrak mekanı olduğunu ifade eden vatandaşlar, yangından yetkilileri sorumlu tuttu.

Yangın yerine gelen Beli'nin bir yakını ise sinir krizi geçirdi. Beli'nin yakınlarını mahalleli sakinleştirmeye çalıştı. Olay yerine gelen Bursa Cumhuriyet Savcısı, yanan cesedin Bursa Adli Tıp Kurumu'na kaldırılmasını istedi. Yangın olayı ile ilgili soruşturma başlatıldı.

ISINMAK İSTERKEN YANARAK CAN VERDİ...
ISINMAK İSTERKEN YANARAK CAN VERDİ...
ISINMAK İSTERKEN YANARAK CAN VERDİ...
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2011 Cumartesi 08:58:03
Güncelleme :15 Ocak 2011 Cumartesi 13:04:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?