2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

İşkence ile hırsızlık yaptırmışlar

Bursa’da operasyon düzenleyen polis, liderliğini 4 kadının üstlendiği bir çetenin, bazı ailelerden hırsızlık işlerinde kullanmak için 20’si 12 yaş altı olmak üzere toplam 30 çocuğu kiraladığını saptadı. Çete liderleri ve annelerin, hırsızlık yapmak istemeyen çocukların ellerine, yaktıkları naylon poşetleri damlatarak işkence yaptıkları ortaya çıktı.

BURSA’da hırsızlık olaylarını asgariye indirmek için çalışma başlatan Emniyet Müdürü Tahsin Demir’in kurduğu özel ekip, genellikle Romanlar’ın yaşadığı Kamberler Mahallesi’ni, ’Romanca’ öğrenen sivil polisler ve gizli kameralarla mercek altına aldı.

6 ay süren çalışma sonunda polis, Dilek Atmaca, kızı Hayat Atmaca, Fatma Kemendi ve Ahizer Karasöğüt adlı 4 kadının liderliğini yaptığı çeteyi belirledi. Araştırmasını derinleştiren polis, bu kişilerin bazı ailelerden hırsızlık ve dolandırıcılık işlerinde kullanmak için 12 yaş altındaki çocukları kiraladığını saptadı. Çetenin, bu zamana kadar 20’si 12 yaş altı olmak üzere toplam 30 çocuğu kullanarak, çalınan paraları kendileri ve çocukların aileleri arasında eşit böldüğünü belgeledi.

Çete liderleri ve çocukların annelerinin, daha fazla hırsızlık yapmaları için çocuklar arasında rekabet oluşturup, en fazla çalanları ödüllendirdikleri, okullara önlük, düğünlere ve sünnet törenlerine ise şık kıyafetler giydirerek gönderdikleri anlaşıldı.

Çete liderleri ve annelerin, hırsızlık yapmak istemeyen çocukların ellerine, yaktıkları naylon poşetleri damlatarak cezalandırdıkları, çocukları suç yerlerine kendilerine ait son model otomobillerle, günlüğünü 100 YTL’ye kiraladıkları sürücülerle gönderdikleri öne sürüldü. Çetenin, Bursa’nın yanı sıra İzmir, Yalova, Eskişehir, Sakarya, Kocaeli, Ankara ve Sinop illerinde de hırsızlık yaptırdıkları, çalınan ziynet eşyalarını bir başka şehirde satarak paraya çevirdikleri görüntülendi.

Operasyon için düğmeye basan polis, 4’ü çete lideri olmak üzere toplam 39 kişiyi gözaltına aldı. Dilek Atmaca, Hayat Atmaca, Fatma Kemendi ve Ahizer Karasöğüt’ün her birinin bankada, 500’er bin YTL nakit para, 100’er bin YTL tutarında altın, 50’şer tapu ve çok sayıda lüks arabaları olduğu da ortaya çıktı. Zanlıların, çocuklarının veya yakınlarının düğününde helikopter ve limuzin araba kiraladıkları da belirlendi. Sorgulamaları devam eden zanlılar, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "Örgüt kapsamında hırsızlık yapmak ve yaptırmak", "Yaşı küçük çocuğu istismar etmek", "Bu suçlardan dolayı haksız kazanç elde etmek" suçlarından adliyeye çıkartılacak.

DüĞüne özel helİkopter

Polis, 4’ü çete lideri olmak üzere toplam 39 kişiyi gözaltına aldı. Zanlıların, yakınlarının düğününde helikopter ve limuzin bile kiraladıkları belirlendi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2007 Cumartesi 12:50:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?