4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

İşkenceci anneye polis zoru

Bursa'da 13 aylık bebeğe işkence yaparak kolunun kırılmasına sebep oldukları iddia edilen 2 sanığın davasında mahkeme, duruşmalara gelmeyen annenin polis zoruyla getirilmesine karar verdi.

6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, "kasten yaralama ve eziyet" suçundan 22'şer yıla kadar hapisleri talep edilen A.A. ile arkadaşı T.A.'nın yargılanmasına devam edildi. Gezdirme bahanesiyle annesi B.T.'den (19) izin alarak araçlarına aldıkları 13 aylık Emir'i değişik restoranlarda içki içerken otomobilin arkasında bırakıp dövdükleri ve 10 saat boyunca hiçbir ihtiyacını karşılamadıkları iddia edilen 2 sanık, bugünkü duruşmaya katılmadı.

Duruşmada sanıkların olay günü birlikte restoranda eğlendikleri arkadaşı M.A., şahit olarak dinlendi. Olay günü karşılaştıkları sanıklarla Teleferik Mahallesi'ndeki bir restorana gittiklerini ifade eden M.A., "Biz içeride otururken A.A. sık sık dışarı gidiyor, içeri geldiğinde de, 'Turp gibi maşallah' deyip duruyordu. Daha sonra farklı araçlarla bir başka yere getmek için yola çıktık. Ben onların otomobilinin arkasında bir bebeğin olduğunu fark etmedim. Fakat sonra kaza yapmışlar. Beni telefonla arayıp yardım istediler. Yanlarına gittiğimde bebeği gördüm. Ve hemen hastaneye kaldırılması gerektiğini belirttim" diye konuştu.

Mahkeme, 2 yıldır çağrılmasına rağmen duruşmalara gelmeyen 19 yaşındaki anne B.T.'nin zorla getirilmesine karar verdi. Dava, eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 12:27:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?