3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

İşsiz baba açlık grevinde

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, sabıkalı olduğu için iş bulamayan bir kişi, özürlü oğluna ve ailesine bakmak için çaldığı bütün kapıların yüzüne kapanması üzerine açlık grevine başladı.

Eşi Hasibe Salık (32) ve engelli oğlu Mustafa Salık (12) ile birlikte, Alanyurt Yeni Mahalle Yunus Emre Caddesi'nde bir apartmanın zemin katında ikamet eden Yusuf Salık (42), mesleği olan aşçılıkla ailesinin geçimini sağladığını, düzenli ve güzel bir aile hayatı yaşarken bir arkadaşının kurbanı olup cezaevine düştüğünü söyledi. 9 yıl hapis yattıktan sonra 11 ay önce tahliye olduğunu anlatan Salık, "Bakmakla yükümlü olduğum bir eşim ve 3 yaşında ateşli havale geçirdiği için zihinsel ve fiziksel engelli olan bir oğlum var. Ailemin geçimini sağlayabilmek için cezaevinden çıktığım günden beri iş aradım. İş bulabilmek için çalmadık kapı bırakmadım, fakat her kapı yüzüme kapandı.

Büyük işletmelere hükümlü çalıştırma mecburiyeti getiren kanunun kalkması ile eski hükümlülerin iş bulma şansı kalmadı. İş bulamadığım için kaymakamlığa giderek yardım talebinde bulundum. Özürlü oğlumun kulak testleri için kaymakamlıktan iki kez para desteği aldım. İş konusunda yardımcı olması için Emniyet Müdürümüz Nusret Kızıltaş'ın yanına gittim.

İş konusunda bazı yerlerle görüşme yaptı, gidip form doldurdum, ancak hiçbir ses çıkmadı. Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Rasim Yazgan'ı aradı. Vakıftan yardım talebi konusunda ret kararı çıktı. Bu kapının da kapanması ile iyice mağdur olduk. Özürlü çocuğumun ihtiyaçlarını karşılayabilmek için komşulardan, arkadaşlardan borç para alıyorum. Ama bu nereye kadar devam edecek?" diye dert yandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Benim fakirim fukaram onurludur, gururludur, gelip yardım istemeyebilir. Sayın valiler, kaymakamlar, gidip bunları siz bulacaksınız" sözünü hatırlatan Yusuf Salık, "Başbakanımızın bu sözleri nerede kaldı? Bırakın ilgililerin gelip bizi bulmasını, biz gittiğimiz halde yardım alamıyoruz. Buradan mülki amirimiz olan kaymakamımıza sesleniyorum; aşçılık mesleğim var ve sizlerden iş istiyorum. Çalışıp ekmeğimi kazanmak, aileme bakmak istiyorum. Parayı her şekilde bulabilirim, ama tekrar suç işleyip cezaevine dönmek istemiyorum. Yetkililerden sadece iş istiyorum. Sahipsiz bırakıldığımız için açlık grevine başladım" diye konuştu.

Yusuf Salık, İnegöl Kaymakamlığı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na sıkıntılarını ve ölüm orucuna başladığını bildiren bir dilekçe verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 14:36:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?