4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

İşsiz kalınca ressam oldu

Bursa'da ekonomik kriz mağduru 19 yıllık tekstil işçisi işten çıkarılınca ressam oldu.

Daha önce hobi olarak resim yapan 41 yaşında Hüseyin Erbaş, ekonomik kriz yüzünden işten çıkarılınca kendini resme verdi. Havyayla ahşabı yakarak resim çizen Erbaş, "Resimlerimi sadece ahşabı yakarak yapıyorum. Çok zahmetli ve zaman isteyen bir yöntem. Hata yapmamak lazım. Çünkü çoğu zaman geri dönüşü olmuyor. Çok dikkat istiyor. Boya ve fırça yerine ben hayva kullanıyorum. Tahtayı nakış nakış işliyorum. Bir tablo haftalarca sürüyor" dedi.

İlkokuldan beri bu tür el sanatlarına meraklı olduğunu dile getiren Erbaş, "Eskiden sadece boş zamanlarımda resim yapıyordum. İşten çıkarılınca kahveye gitmek yerine evde oturup resim yapıyorum" diye konuştu.

Başkalarının yanında çalışmaktansa, kendi el emeğiyle ekmek parası kazanmak istediğini vurgulayan Erbaş, "Eserlerimi görenler çok beğeniyor. Eserlerimi hem sergilemek, hem satmak istiyorum. Ne yazık ki insanlar beğenmelerine rağmen bu tür şeyleri pek talep etmiyor. Piyasada buna benzer, fakat makinalarla yapılan sıradan ürünler var. Benim yaptıklarım bir sanat eseri" şeklinde konuştu.

Bu tür eserlere meraklı olanlara seslenen Hüseyin Erbaş, "Talep eden olursa, istedikleri bir görüntüyü, fotoğrafı veya portreyi getirsinler, ahşaba işleyeyim. Eminim ki insanlar çok beğenecekler" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2009 Pazar 11:46:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?