4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

İşsizlere meslek edindirme kursları

İnegöl Mesleki Eğitim Merkezi ve Halk Eğitimi Merkezi ile Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi'nde açılacak kurslarla 92 kişi meslek sahibi olacak.

İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, İş-Kur İnegöl Şube Müdürü Mehmet Haliloğlu ve İnegöl Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Şenol Yoğurtçu'nun katılımıyla düzenlenen basın toplantısında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği İnegöl'de düzenlenecek olan meslek edindirme kurslarıyla ilgili bilgi verildi. Protokol çerçevesinde İnegöl Mesleki Eğitim Merkezi ve Halk Eğitimi Merkezi'nde, daha sonra ise Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi'nde kursların açılacağını söyleyen Mehmet Baştürk, "24 kişilik aşçılık, 24 kişilik bilgisayar teknik servis elemanı yetiştirme, 24 kişilik oto elektronikçiliği ve 20 kişilik bilgisayarlı muhasebe kursu açılacaktır. Kurslara işi olmayanlar katılabilecek, Müracaatlar 31 Mart tarihine kadar İş-Kur ve Mesleki Eğitim Merkezi'ne yapılacaktır. Kursa katılanlar meslek edinecek ve iş bulma şansları artacak" dedi.

İş piyasasının ihtiyaç duyduğu mesleklerde kurslar düzenlediklerini belirten Mehmet Haliloğlu ise, "Kurumda kayıtlı iş arayanların bir an önce çalışma hayatına katılabilmelerini sağlamak için meslek edindirme ve meslek değiştirme konusunda yoğun bir çalışma içine girilmiştir. 10 ayrı meslekte düzenlenmesi planlanan toplam 660 kişilik kurs, il istihdam kurulunun Şubat 2009 ayı toplantısında onaylanmıştır. Kurslara en az ilköğretim mezunu olup, 18-40 yaş arasında İş-Kur'a kayıtlı olan ve aktif sigortalı olmayan, son 24 ay içinde böyle bir kursa katılmamış işsiz vatandaşlarımız başvurabilecek. Eğitimi veren kurum tarafından belirlenen ilave asgari şartlar her kurs için ayrıca ilan edilmektedir. Her gün için 15 TL de cep harçlığı ödenecektir" diye konuştu.

Haliloğlu ayrıca, Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi ve İnegöl Ticaret Lisesi ile 156 kişiyi kapsayan mesleki eğitim kursları düzenlenmesi için çalışma sürdürdüklerini de açıkladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Mart 2009 Pazar 14:57:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
RUKİYE ŞİMŞEK IP: 78.171.22.xxx Tarih : 10.04.2009 19:52:28

ben uzun zamandır iş arıyorum ama bulamıyorum bu kursa katılmayı çok istıyorum.bu kursların adresini veye telefon numaralarını öğrenmek istiyorum.