4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

İşsizlere psikolojik destek

Küresel krizden en çok etkilenen şehirlerden biri olan Bursa'da, işsizlere ve işini kaybetme endişesi içinde olanlara psikolojik destek verilecek.

Türkiye Psikiyatri Derneği'nin bir sosyal sorumluluk projesi olarak geliştirdiği "Krize ruhsal destek projesi", Nilüfer Belediyesi, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı ve Bursa Tabip Odası işbirliğiyle Nilüfer'de uygulamaya konuluyor. Bu projeyle, kriz mağduru olan işsizler ile işini kaybetme riski altında olanlara psikolojik destek vermek hedefleniyor.

İşsizlik ve yoksulluğa bağlı olarak depresyon, anksiyete vb. ruhi bozuklukların giderek arttığı gerçeğinden yola çıkılarak geliştirilen proje, insanların alkol-madde bağımlılığına yönelmesi, öfkenin çeşitli şekillerde dışavurumu, şiddetin ortaya çıkması, aile ilişkilerinin bozulması, mutsuzluk ve umutsuzluğun yaygınlaşması, intihar riskinin artması gibi öngörülebilir süreçler öncesinde, kriz mağdurlarına yönelik koruyucu ruh sağlığı hizmetlerine de dikkat çekmek hedefleniyor.
11-12 Haziran 2009 tarihlerinde gerçekleştirilecek proje kapsamında halka ve sağlık çalışanlarına yönelik oturumlarla konu ele alınırken, kurulacak ruhsal destek istasyonlarında, kriz mağdurlarına uzman hekimler tarafından ücretsiz psikiyatrik danışma hizmeti verilecek.

Krizin sonuçlarıyla kurumsal ve toplumsal olarak mücadele etmeye katkısı olacağı düşüncesiyle 7. Nilüfer Sağlık Platformunu bu konuya tahsis eden Nilüfer Belediyesi, 11 Haziran'da Basın Kültür Sarayı Uğur Mumcu Sahnesi'nde yapılacak halka açık toplantıda, krizin halk sağlığına etkilerini ve krizin sonuçlarıyla nasıl başa çıkılacağı konularını tartışmaya açacak.

Yine 11 Haziran'da saat 14.30'da U.Ü. Fethiye Halk Sağlığı Merkezi'nde sağlık çalışanlarına yönelik bir eğitim çalışması gerçekleştirilerek, "krize bağlı ruhsal sorunlar nelerdir-nasıl tanınır?", "kriz mağdurlarına yaklaşım ve krize müdahale" konularında bilgiler verilecek.

Proje kapsamında; 11 Haziran'da 13.30-17.00, 12 Haziran'da ise 09.30-12.00 ve 13.30-17.00 saatleri arasında Nilüfer Belediyesi'nin İhsaniye'de bulunan Sağlık İşleri Müdürlüğü binasında 3 ayrı görüşme odası oluşturularak, kriz mağdurlarına ücretsiz psikiyatrik danışma hizmeti verilecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2009 Pazar 16:15:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?