4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

İşte AKP'li adayların mal varlığı!

AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Recep Altepe ve merkez ilçelerin belediye başkan adayları, mal varlıklarını kamu oyu ile paylaştı.

İl Başkanı Sedat Yalçın, siyaseti şeffaf bir zeminde yapmak istediklerini belirterek, ülkede yaşanan ekonomik krizlerin temelinde yolsuzluk ve kamu kaynaklarının yanlış kullanılmasının yattığını söyledi.

AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda Başkan Sedat Yalçın, siyasette popülizmi mümkün olduğu kadar sistemin dışına almak istediklerini belirterek, "Vatandaşı Türkiye'nin gerçekleriyle buluşturmak istiyoruz. Siyaseti şeffaf bir zeminde yürütmek istiyoruz. Yerel yönetimlere aday olacak arkadaşlarımızın mutlaka mal bildirimi yapmalarının çok yararlı olacağını düşünüyoruz. Bugün Büyükşehir ile birlikte merkez ilçe belediye başkan adaylarımızda mal bildiriminde bulunacak. Hepsi bir kamu bütçesi yönetecekler. Bunu toplumsal sorumluluk ve topluma hesap verebilirlik bilinciyle yapacaklar. Türkiye'nin yaşadığı ekonomik krizlerin temelinde kamudaki yolsuzluklar, kamu kaynaklarının yanlış kullanılması gibi önemli hususlar yatmaktadır. Türkiye'nin çıkışı kamu kaynaklarının doğru kullanılmasıyla olacaktır. Seçim kampanyaları yapılıyor. Biz seçim sonrası harcadığımız parayı ve kaynaklarını da açıklayacağız. Siyasetin finansmanıyla ilgili de bir ilke imza atacağız. Önemli olan oluşacak siyasi iklimdir. Tepedeki insan önemlidir ve ekipte onu takip eder. Millet kaynakları doğru kullansınlar diye bize emanet ediyor" dedi.

Başkan Yalçın, diğer ilçe belediye başkan adaylarıyla da önümüzdeki günlerde aynı çalışmayı yapacaklarını belirtti.

İl Başkanı Yalçın'ın açıklamalarının ardından, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Recep Altepe ile 7 merkez ilçenin belediye başkan adayı mal varlıklarını açıkladı.
AK Parti Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının mal varlıkları şöyle:

"Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Recep Altepe:
"Yıldırım'da 1 adet daire, Yiğitali'de eşinin üzerine 1 adet daire, eşinin üzerine 5 yaşında bir otomobil, Başköy'de 22 bin metre kare tarla ve 120 bin TL nakit para"


"Osmangazi Belediye Başkan Adayı Mustafa Dündar:
"Fethiye Mahallesi'nde 1 adet dubleks daire, Gündoğdu köyünde 20 dönüm arazi, biri eşinin olmak üzere 2 adet otomobil, ruhsatlı 1 adet 7,65 tabanca ve 1 adet av tüfeği 55 bin TL nakit para"

"Yıldırım Belediye Başkan Adayı Özgen Keskin:
"Yıldırım'da 1 adet ev, Saitabat'ta 400 metre kare bahçe, Erikli'de 1 daire, 1 adet otomobil, 60 bin TL nakit para, eşine ait 10 adet bilezik ve bir dershanede 8/1 hisse"

"Nilüfer Belediye Başkan Adayı Işıl Zeliha Gencoğlu Maydaer:
"Özlüce'de 1 adet 110 metre kare daire, eşi ve kendisine ait olmak üzere 2 adet otomobil, 15 bin TL değerinde mücevher"

"Gemlik Belediye Başkan Adayı Cemal Aydın Aybey:

"Aybey LTD. şirketine ait yüzde 70 hisse, bir süt ürünleri şirketine ait yüzde 12,5 hisse, Beşevler Mahallesi'nde bir adet daire, Çamlıca Mahallesi'nde 5 daire, 2 adet otomobil, 40 bin TL değerinde mücevher, Gemlik'te 250 metre kare dükkan, 100 metre kare arsa, 150 metre kare depo ve 100 bin TL'ye yakın alacak"

"Mudanya Belediye Başkan Adayı Hasan Aktürk:
"Mudanya'da 3 adet daire, 1 yazlık, 1 adet ruhsatlı tabanca, 30 bin TL nakit para ve 5 bin Tl değerinde mücevher"

"Kestel Belediye Başkan Adayı Yener Acar:
"Kestel'de 17 metre kare iş yeri, 1 adet daire, 1 adet 55 metre kare dubleks daire, 150 metre kare arsa, yüzde 11 şirket hissesi, 1 adet otomobil, 820 dolar nakit para"

"Gürsu Belediye Başkan Adayı Orhan Özcü:
"Gürsu'da 2 katlı bir daire, 1 adet daire, 6 dönüm tarla, Susurluk'ta 12 hektar tarla, 1 adet otomobil, Ankara'da kooperatif hisseli 1 daire, ruhsatlı 2 adet tabanca ve 1 adet av tüfeği"

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 18:08:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?