4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

İşte Saadet Partisi'nin adayları!

SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Ergenekon davasının Türkiye Cumhuriyeti'nin son yıllardaki en önemli davası olduğunu belirterek, davanın selameti açısından bütün siyasilerin ağızlarına fermuar çekmesi gerektiğini söyledi.

Saadet Partisi'nin (SP) Bursa'nın ilçe ve belde belediye başkan adayları, Genel Başkanı Numan Kurtulmuş tarafından İnegöl'de kamuoyuna açıklandı.

Kapalı Spor Salonu'nda yaptığı konuşmada Ergenekon hakkında yorum yapan siyasileri tenkit eden Kurtulmuş, "Biz ne hikmetse meseleleri tartışırken hemen takım tutar gibi davranıyoruz. Ergenekon, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin belki de son yıllardaki en önemli davasıdır. Bu davada Ergenekon'dan yana olanlar ve karşı olanlar gibi bir tartışmayı asla tasvip etmeyiz. Bu meselenin iki kısmı vardır, birincisi soruşturma kısmı, ikincisi mahkeme kısmı. Bu meselenin bir siyasi kısmı yoktur ve olmamalıdır. Başta ben olmak üzere tüm siyasilerin bu konuda ağzına fermuar çekerek davanın salim bir şekilde devam etmesini sağlamaktan başka görevleri olamaz. Hem sorgulama hem de yargılama şeffaf ve demokratik bir şekilde yapılmalıdır. Bir siyasi olarak ümit ederiz ki, Ergenekon davası, bir zamanlar İtalya'daki 'Temiz Eller' operasyonunda olduğu gibi, devletin içerisindeki
birtakım kendisine görev verilmeden kendi kendine görev çıkarmış olan çevre ve çetelerin ayıklanmasına vesile olsun. Ne yazık ki, Türkiye, Ergenekon'un magazin kısmı ile ilgileniyor, 'Şöyle mi oldu, böyle mi oldu?' diye. Türkiye'de temel mesele sistemin yapısı ile ilgilidir. Türkiye'de seçilmiş insanların yönettiği varsayılan bir sistem var ama aslında sistemin niteliği bürokratik bir yapılanma olmasıdır. 2002 seçimlerinde milletin ortaya çıkardığı sonuç şudur, sivil, demokrat ve gerçekten devlet yapısını şeffaf hale getirmiş bir yeni anayasa mecburiyeti vardır. Türkiye hala 1980 ihtilallerinin gölgesinde devam edemez. Türkiye'yi şu darbe anayasalarından kurtarmamız lazım" şeklinde konuştu.

"KRİZİN SEBEBİ DERVİŞ'İN PROGRAMI"

Dünyanın ve Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini anlatan Kurtulmuş, "Bu aslında sadece bir ekonomik kriz değildir. Buz dağının görünen kısmıdır. Ekonomi herkesi ilgilendirdiği için biz sadece dünyadaki ekonomik krizden konuşuyoruz. Karşı karşıya kaldığımız bu kriz tek başına bir finansal kriz değildir. Bir bütünün artık dağılmakta, çökmekte olduğu dönemi işaret ediyor. Adını tam koymak gerekiyorsa bu bir uygarlık krizidir. Henüz küresel krizin, tsunaminin dalgaları Türkiye'ye gelmedi. Türkiye bir
krizle karşı karşıyadır. Bu kriz yapısal bir krizdir ve 2000 yılının başından itibaren yürürlüğe konmuş olan 17'nci IMF protokolünün doğal bir sonucu olarak Türkiye buraya gelmiştir. İki hafta önceki bir konferanstan sonra biri, 'Sayın Başkan Kemal Derviş'in Türkiye'ye gelerek parti kuracağı söyleniyor, gelirse başarılı olur mu?' diye sordu. Kemal Derviş gitmedi ki geri gelsin. Programı olduğu gibi duruyor, o program da harfiyen uygulanıyor" dedi.

Mahalli seçimlerin Saadet Partisi'nin iktidara giden yolda yeniden şahlanışı olacağını iddia eden Kurtulmuş, partisinin ilçe ve belediye başkan adaylarını kamuoyuna tanıttı.

SP'nin İnegöl Belediye Başkan Adayı Zeki Anıl Gülşen olurken, Cerrah beldesinde İbrahim Pala, Kurşunlu beldesinde Metin Kılıç, Tahtaköprü beldesinde Nurettin Uslu, Yenice beldesinde Avni Sönmez ile seçimlere girilecek.

Toplantıda; SP'nin Osmangazi ilçesindeki Belediye Başkan Adayı Gökhan Gerçek, Yıldırım ilçesindeki Belediye Başkan Adayı Ayhan Özbek, Nilüfer ilçesindeki Belediye Başkan Adayı Fikret Serkan, Gemlik ilçesindeki Belediye Başkan Adayı Recep Aygün, Mudanya ilçesindeki Belediye Başkan Adayı Yusuf Geliş, M. Kemalpaşa ilçesindeki Belediye Başkan Adayı Burak Çelik, Karacabey ilçesindeki Belediye Başkan Adayı Hamit Çavdarlı, Yenişehir ilçesindeki Belediye Başkan Adayı Ahmet Şengün, Orhangazi ilçesindeki Belediye Başkan Adayı Ali Turgut, Kestel ilçesindeki Belediye Başkan Adayı Mustafa Bayrak, Gürsu ilçesindeki Belediye Başkan Adayı Mehmet Birgül, Keles ilçesindeki Belediye Başkan Adayı Hasan Bingöl, Harmancık ilçesindeki Belediye Başkan Adayı Ahmet Pelvan, İznik Boyalıca Belde Belediye Başkan Adayı Ali Çil ve İznik Elbey Belde Belediye Başkan Adayı Muhittin Candar da partililere tanıtıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 16:56:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ömer-SÖNMEZ IP: 78.160.242.xxx Tarih : 4.02.2009 08:46:51

Amcam Avni SÖNMEZ'in belediye başkan adayı olması beni çok sevindirdi.Umarım kazanaır.Kulağım hep sizde olacak.