3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

İşte Sena Kaleli'nin mal varlığı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sena Kaleli, önce Bursa Adliyesi'nde İl Seçim Kurulu'na resmi başvurusunu yaptı, sonra da mal varlığını kamuoyu ile paylaştı.

Kaleli, ilk önce mal varlığını gösteren beyannameyi Bursa İl Seçim Kurulu Başkanına teslim etti. Daha sonra Botanik Park'ta bir basın toplantısı yapan Kaleli, burada mal varlığını açıkladı.

Kaleli, mal varlığını şeffaf bir şekilde açıkladığını, bunun Bursa'da doğan ve doyan herkesin yararına olduğunu ifade ederek, "Bu davranışımın dönüşüm projesi olarak algılanmasını istiyorum. Bursa'nın mozaiğinde, herkesin özgürce kentin yönetimine ortak olabildiğini, kentin yönetiminin rant yüzünden meydanlarda yapılan konuşmalara konu olmadığını gördük. Şeffaf, katılımcı bir hareketin başlatılması yönünde adımların atılmasının zamanının geldiğini açık olarak ifade etmiştim. Şimdi aradan yaklaşık 2 ay geçti. O günden bugüne yapmış olduğum çalışmaların temelinde hep bu görüşlerim oldu. Bursa'nın batısından doğusuna her yönü ile eşit bir anlayışla yönetilebilmesi için düşüncelerimi aktardım" dedi.
Türkiye'de ilk defa başkanlık yolculuğunda 120 sivil toplum kuruluşunu bir araya getiren kişinin kendisi olduğunu ifade eden Kaleli, "Onların fikirleri ile onlarla birlikte başladım. Çünkü nasıl başlamışsanız, öyle devam edeceğine inanıyorum. 100'ün üzerinde mahalle toplantısı ve görüş alma toplantılarının yanı sıra birçok aktiviteye konuşmacı olarak katıldım. Birçok mahallede, evde aynı söylemleri aktardım" diye konuştu.

Şeffaf katılımcı ve ortak akla hizmet eden bir yönetim anlayışını benimseyeceklerini söyleyen Kaleli, kendi kaynaklarıyla seçim süresince ayırdığı bütçeyi açıkladığını ifade etti.

Seçildiği takdirde belediye bütçesinin de en az bu kadar açık olacağını belirten Kaleli, "Bu davranışın diğer siyasilere örnek olmasını diliyorum. Benim gözümde şeffaf yönetim anlayışı bu demek, benim gözümde belediyecilik bu demek. Belediyecilik meslek değildir, Belediyecilik rant elde etme yeri değildir, Belediyecilik çözüm yeridir. Eşimin, kendi birikimlerimin ve ailemizin bize intikal eden malvarlığını açıklamaktan mutluluk duyuyorum" şeklinde konuştu.

Kaleli'nin mal varlığı ise şöyle açıklandı:

"103 bin Dolar, 761 bin Türk Lirası, 3 bin 700 Euro. Mücevher toplamı 35 bin lira. Kamil Koç Otobüsleri A.Ş'nin yüzde 16.66'sında, Ototur Turizm Ticaret A.Ş'nin yüzde 10.22'sinde, Bursa Koç Sigorta Aracılık Hizmetleri'nin yüzde 16.66'sında, Kamil Koç Turizm Seyahat İnşaat ve Bilgisayar Ticaret A.Ş'nin yüzde 16.66'sında, Kamil Koç Sigorta Aracılık Hizmetleri A.Ş'nin yüzde 16.66'sında, Kadın Eli İnşaat Terminal İşletmeleri A.Ş'nin yüzde 48.90'nında hisse"

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2009 Pazartesi 18:08:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?