6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

İşten atılan kuryenin soygun planı

İŞTEN ATILAN KADIN KURYENİN SOYGUN PLANI YARIM KALDI

Bursa'da işten çıkarılan kadın kuyumcu kuryesi, yerine alınan genci biber gazıyla gasp ettirdi. Soyulan kurye, kaçan şüphelileri takip ederek polise haber verdi. Kaçarken kaza yapan 4 şüpheli, 18 bin lirayla yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Kapalıçarşı'da T.K.'yaeait bir kuyumcuda kurye olarak çalışan Fatma Ö. (21), 15 gün önce patronu tarafından işten çıkarıldı. Bunu hazmedemeyen Fatma Ö., erkek arkadaşları İbrahim K. (30), Mustafa T. (26) ve Sure K.'yi (19) arayarak bir gasp planı yaptı. İlk olarak bir otomobil kiralayan şebeke üyeleri, yeni başlayan kuyumcu kuryesini takip etmeye başladı.

Yeni kurye Emre Ü., İstanbul yolu üzerindeki bir bankadan 18 bin lira çektikten sonra aracına binerek iş yerine doğru yola çıktı. Kuryeyi takip eden şüpheliler, araca arkadan çarparak durdurdu. Kaza sonrası araçtan inen Emre Ü.'ye biber gazı sıkan çete elemanları, içi para dolu çantayı alarak kaçmaya başladı.

Sıkılan biber gazına rağmen aracı ile gaspçıları takip etmeye başlayan Emre Ü., diğer yandan Polis İmdat hattını arayarak yardım istedi. Ekipler tüm yolları kesince soyguncuların aracı kaza yaptı. Arabadan inerek kaçan gaspçıları takip eden polis, Demetevler Mahallesi'nde 4 soyguncuyu da kıskıvrak yakaladı.

Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen sanıklardan Fatma Ö.'nün, "Maddi sıkıntılarım vardı. Soymaya çalıştık ama kurye çok inatçı çıktı" dediği öğrenildi.

Sorgusu süren şüphelilerin yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Bu arada polis tarafından ele geçirilen para kuyumcuya teslim edilecek.

İŞTEN ATILAN KADIN KURYENİN SOYGUN PLANI YARIM KALDI
İŞTEN ATILAN KADIN KURYENİN SOYGUN PLANI YARIM KALDI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2010 Çarşamba 14:13:02
Güncelleme :7 Nisan 2010 Çarşamba 14:50:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?