4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

İstiklal Marşı okuyup ağladılar!

Bursa'nın İnegöl ilçesinde düzenlenen "İstiklal marşını en güzel okuma yarışması"na katılan minikler heyecandan göz yaşlarına boğuldu.

İnegöl Belediyesi'nin sponsorluğu ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün koordinatörlüğünde, İnegöl'deki okullar arasında, İstiklal marşını ezbere okuma yarışması düzenlendi. Yarışmanın nın ilk elemeleri bugün yapıldı.

Okul öncesi sınıfların yer aldığı birinci kategoride 28 okul, ilköğretim 1 ve 5. sınıfların yer aldığı ikinci kategoride 47 okul, 6 ve 8. sınıfların yer aldığı üçüncü kategoride 48 okul, liseler kategorisinde 14 okul yarıştı. Anadolu Öğretmen Lisesi çok amaçlı salonlarında yapılan yarışmaya minikler damgasını vurdu.
Yarışmayı Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ile çok sayıda öğretmen ve veli izledi. Ana sınıfı kategorisinde minik öğrencilerden bazılarının İstiklal marşının 10 kıtasını ağlayarak ezbere okumaları salonda duygulu anlar yaşanmasına sebep oldu.

Öğrencilerin İstiklal marşını çok içten okuduklarını dile getiren Belediye Başkanı Aktaş, "İstiklal marşını, kabulünden bu yana aradan yıllar geçmesine rağmen yine aynı heyecanla dinliyoruz. Bugün bir şarkıyı dört veya beşinci defa dinlediğinizde bıkarsınız, ama İstiklal marşından her okunduğunda farklı anlamlar çıkabiliyor. İstiklal marşının on kıtasını ezbere okuma yarışmasının bu yıl ikincisi düzenleniyor. Geçen yıl coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi. Öğrencilerimizin o mısraları okurken yaşadıkları coşkuyu hep birlikte gördük. Bugün her kategoriden ilk üç dereceye giren öğrenciler, 12 Mart 2009 Perşembe günü saat 14.00'de Belediye Kültür Sarayı'nda yapılan final müsabakalarında yarışacaklar" diye konuştu.

Final sonrası birinci olan öğrenciye 1 adet altın, ikinciye yarım altın, üçüncüye çeyrek altın verileceği, ayrıca yarışmaya katılan tüm öğrencilere 100 temel eser serisinden bir adet kitap hediye edileceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 22:42:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?