4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

İstinaf Mahkemeleri çalışması

Osmangazi Belediyesi Emek'te kendilerine devrolan 5 katlı belediye hizmet binasını, Bölge İstinaf Mahkemelerinin kurulması için Adalet Bakanlığı'na tahsis ediyor.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 4 beldeden kendilerine devrolan gayrimenkullerin satışı için önümüzdeki belediye meclisinde konuyu gündeme getireceklerini söyledi. Demirtaş, Ovakça, Emek ve Kirazlı'da belediyeye ait kullanılmayan gayrimenkulleri satacaklarını, ekonomik ömrünü tamamlamış araçları hurdaya çıkartacaklarını anlatan Dündar, "Emek'te belediyemize devrolan 5 katlı hizmet binasını Adalet Bakanlığı'na Bölge İstinaf Mahkemesi olarak hizmete girmesi için tahsis edeceğiz. Resmi kurumlar arasında tahsis hiçbir hukuki problem olmadan gerçekleştirilebiliyor.

Adalet Bakanlığı bu mahkemelerin inşaatını tamamlayana kadar, mevzuat bakımından kuruluşu yapılan Bursa Bölge İstinaf Mahkemesi Emek'te hizmet verebilecek. Onlarda incelediler. Yaklaşık bin metrekare kapalı alanı olan 5 katlı bina şu anda tam olarak kullanılmıyor. Bizim bu bölgede bu kadar büyük bir binaya da ihtiyacımız yok. Bu binayı Adalet Bakanlığı'na devredip, bölge mahkemesinin çalışmasına bir an önce başlamasına imkan hazırlayacağız" dedi.

Emek, Ovakça, Demirtaş, Kirazlı belde belediyelerinin kapatılması ile nüfusu 850 bine ulaşan Osmangazi Belediyesi Türkiye'nin en büyük metropol ilçesine konumuna yükselirken, geçmiş dönemde yapılan yoğun hizmetlerin faturası da 93 milyon liraya ulaştı. Osmangazi Belediyesi'nin projeleri arasında yer alan Galle Han, bit pazarı restorasyonu ve Soğanlı'da açılacak 30 metrelik yolu Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağı bildirildi.

Göreve geldikten sonra ilk defa basın toplantısı düzenleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 25 milyon lirası uzun vadeli yapılandırılmış İller Bankası borcu ile birlikte şu anda ihalesi yapılmış işlerin toplam borcunun 93 milyon lira olduğunu anlatarak, "Ancak bu borç bütçemize göre hizmetlerimize engel olacak bir rakamı teşkil etmiyor. 25 milyon lira şu anda istihkakı çıkmış bir borcumuz var. Bunları da bir disiplin içinde düzenli olarak ödüyoruz. Seçimden dolayı işler normal sürelerinden önce bitirildi.

Bu sebeble de hakedişler arttı. Büyükşehir Belediyesi ile aramızda hiçbir anlaşmazlık yok. Bursa'da daha önce büyükşehir yapmadığı için Osmangazi'nin projelendirdiği çok büyük işleri biz şimdi Recep Altepe'ye devrediyoruz. Bunlar, Soğanlı'da açılacak 30 metre genişliğindeki büyük bir yol var. Bat Pazarı'nda daha önce belediyemizin restorasyonunu planladığı han ve hamamların tamiratları ile alakalı tarihi projeyide büyükşehire devrediyoruz. DSİ'den Osmangazi Belediyesine alınan Gökdere Vadisi'ndeki yeri de Büyükşehir'e vererek onların çalışmalarına imkan sağlayacağız. Biz de hizmetlerimizi herkes ile paylaşıyoruz. Mudanya'da yüzme kursu için bir grup Osmangazi'deki havuzlarda hizmet alacaklar. Bizimde Çiftehavuzlar'daki havuz projemiz tamamlanıyor. Önemli büyük çalışmalar sürüyor. 2010 yılında da daha iyi bir bütçeleme ve planlama ile büyük işlere devam edeceğiz" diye konuştu.

Doğanbey Kentsel Dönüşüm projesinde 4 Haziran'da 5 ve 6 etap inşaatların ihalesinin gerçekleştirileceğini kaydeden Mustafa Dündar, "Biz bu projede hak sahiplerinin psikolojik olarak mutlu olmalarını çok önemsiyoruz. Bursa'nın ilk kentsel dönüşüm projesi olan Doğanbey'i zamanında tamamlayıp, burada mutlu olan insanların bu çalışmaları Sıcaksu başta olmak üzere birçok alanda uygulamaya girecek kentsel dönüşüm çalışmalarında da manevi destek olarak kullanmak istiyoruz. Örnek olacak bir projenin önünün açılması için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz" dedi.

Doğanevler'de bir hizmet binası inşa ettiklerini, Armutlu Meydan düzenlemesini hizmete aldıklarını, Soğanlı Yüzme Havuzu'nun açılışını yaptıklarını, Çiftehavuzlar'da havuz inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu, Hürriyet'te Bulgaristan konsolosluğuna bina inşa ettiklerini anlatan Dündar, "Bu konsolosluk diplomatik olarak çok önemlidir. Bir yıl sonra Bulgaristan şengen vizesi vermeye başlayacak. Bu da işadamlarının ve diğer vatandaşlarımızın Avrupa'ya gidişlerine büyük katkı sağlayacak, çevre illerden Bursa'ya gelişleri arttıracaktır. Bu yoğunluğa ne gerek var denilebilir. Ancak nerede hareket var ise orada bereket vardır" diye konuştu.

Sosyal ve kültürel etkinliklere ara vermeden sürdürdüklerini anlatan Mustafa Dündar, 2-4 Ekim tarihlerinde Dünya Su Kayağı Şampiyonası'nın Sukaypark'ta gerçekleştirileceğini, Ağustos ayında Kosova'da tertiplenen Sultan 1. Murat'ı Anma merasimlerinin devam edeceğini, Fetih Şenlikleri ve sportif faliyetlerinin geliştirilerek sürdürüleceğini ifade etti. Dündar, kapatılan Yerel Gündem 21 yerine meclis kararıyla Sosyal ve Kültür İşler Müdürlüğü kurulacağını sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 15:25:01
Güncelleme :3 Haziran 2009 Çarşamba 15:30:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?