3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

İsveç-Türk dayanışması

İsveç Umea Belediye Başkanı Marie Louse Ronnmark, Avrupa Birliği yolunda ilerleyen Türkiye'ye genelde olduğu gibi yerelde de destek vereceklerini söyledi. 

Türk ve İsveç Belediyeleri arasında bilgi ve tecrübeleri paylaşmak üzere bir platform kurmayı ve geleceğe yönelik iş birliği yapmayı hedefleyen, İsveç Yerel Yönetimler Birliği (SALA IDA) ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından hayata geçirilen "Türkiye'de yerel yönetimlerin özerkliğinin desteklenmesi projesi'nin görüşmeleri Bursa'da yapıldı. Yapılan toplantıda konuşan İsveç Umea Belediye Başkanı Marie Louse Ronnmark, Türkiye ile işbirliği içerisinde çalışmak istediklerini belirtti. Yapılan çalışmalar çerçevesinde kent planlamasının ve şehirlerin geliştirilmesi yönünde hareket ettiklerini ifade eden Rönnmark, "İsveç tarih boyunca güçlü belediyelere sahip olmuştur. Avrupa Birliği yolunda ilerleyen Türkiye'ye ülke parlementosu olarak destek veriyoruz. Bu desteği yerelde de sağlamak için böyle bir çalışmaya başladık. Eğer başarı elde edilmek isteniyorsa herkes üzerine düşeni yapmalıdır" dedi. 

Belediyelerin halka yakın olan birimler olduğunu ifade eden Rönnmark, "Halkın isteklerin yakından dinleyebilen kurumlar belediyelerdir. Halka iyi hizmet verebilmek için başarılı olmak gerekir. Bizlerde çalışmalarımızda fikir alışverişi yaparak çeşitli çalışmalara imza atacağız. Bu proje çerçevesinde AB fonlarında da yararlanarak projede zengin çalışmalar yapacağız" şeklinde konuştu. 

Toplantıya katılan Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe ise yerel yönetimlerin ilerde dünyaya yön veren kurumlar haline geleceğini söyleyerek, "Başarılı belediyelere sahip olan İsveç'in yerel yönetimleri ile fikir paylaşımında bulunacağız. Bursa bu çalışmalardan büyük fayda sağlayacak. Uluslararası ilişkilerinde pekişeceği çalışmalar sonucu kültür kaynaşması olacak" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2007 Perşembe 16:17:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
çiğdem kızılkaya IP: 212.174.34.xxx Tarih : 8.01.2008 17:44:54

toplantıya osmangazi ile birlikte nilüfer ve yıldırım belediye başkanları da katılmıştır. her 3 belediye proje ortağıdır. ankara altındağ ve eskişehir tepebaşı belediyeleri de bu modülde ortaktır. resimde de görülüyor