2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

İtalyan gecesinde Aysev rüzgarı

İTALYAN GECESİNDE TÜRK PAVOROTTİ RÜZGARI

Bursa İtalyan Kültür Derneği'nin gecesine Türklerin 'Luciano Pavorotti'si diye adlandırılan tenor Hakan Aysev damgasını vurdu.

Almira Otel Şehrazat Salonu'nda düzenlenen Türk-İtalyan gecesine İtalyan Kültür Derneği yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Dernek Başkanı Oya İzmirli, öncelikli hedeflerinin eğitim olduğunu belirterek, "Bu anlamda üniversite öğrencileri ile yakından ilgileniyor, eğitimleri dışında sosyal hayatları için de elimizden gelen her türlü desteği veriyoruz" dedi.

Gecede sahne alan tenor Hakan Aysev, Türkçe pop, Latin ve İngilizce şarkılar söyledi. Aysev, 'Öyle Sarhoş Olsam ki', 'Güller ve Dudaklar', 'Hayat Seni Sevince Güzel' gibi eski klasik eserleri de seslendirdi. "Hep birlikte eğlenmeye geldik" diyerek davetlileri dansa davet eden ünlü tenor, eski şarkıların değerini giderek kaybetmesinden yakındı.

Aysev, "Eski şarkılarda anlatılan aşklar hep bambaşkaydı. Şimdiki jenerasyon sevmeyi de, değer vermeyi de, aşık olmayı da bilmiyor. Bu şarkılarda anlatılan aşklar nerde diye sitem etti.

İtalyan Kültür Derneği'nin sosyal sorumluluk projelerine her zaman destek olmak istediğini de belirten Aysev, Avrupa'yı gezip görmenin zor olduğu şu dönemde böyle bir organizasyona destek olmanın kendisini mutlu ettiğini sözlerine ekledi.

1992 yılında kurulan ve kuruluşundan bu yana her yıl 3 üniversite öğrencisini burslu olarak İtalya'ya gönderen Bursa İtalyan Kültür Derneği, geceden elde edilecek gelirle bu yıl da maddi durumu iyi olmayan bir öğrenciyi İtalya'ya gönderecek.

İTALYAN GECESİNDE TÜRK PAVOROTTİ RÜZGARI
İTALYAN GECESİNDE TÜRK PAVOROTTİ RÜZGARI
İTALYAN GECESİNDE TÜRK PAVOROTTİ RÜZGARI
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2011 Pazartesi 15:42:04
Güncelleme :31 Ocak 2011 Pazartesi 17:20:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?