4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

İtalyan tekstilciden polise teşekkür

Bursa'da iş yerine gelen kar maskeli 3 kişi tarafından dövülerek silah zoruyla parası gasp edilen İtalyan işadamı, kısa sürede zanlıları yakalayan Türk polisine teşekkür etti.

Edinilen bilgiye göre olay, Küçükbalıklı Mahallesi Şanlı Cadde üzerinde bulunan bir iş yerinde meydana geldi.

1994 yılından beri Türkiye'ye gelip giden ve tekstil makineleri ticaretiyle uğraşan 59 yaşındaki İtalyan işadamı Agustino Plebani, iş yerinin çalan kapısını açtığında kar maskeli, silah ve bıçaklı 3 kişi ile karşılaştı. Zanlılar işadamından parasını istedi.

Korkuya kapılan Plebani polis ekiplerine haber vermek için hemen telefona sarıldı. Ancak zanlılar İtalyan işadamının kafasına ve eline vurarak telefon açmasını engelledi. Agustino Plebani cebinde bulunan bin 330 euro, 400 TL para ve dijital fotoğraf makinesini zanlılara verdi. Yüzü kanlar içinde kalan işadamı, zanlıların kaçmasının ardından hemen polis ekiplerine haber verdi.

Kısa sürede olay yerine gelen polis, çevreden aldığı eşkaller doğrultusunda olayı gerçekleştiren N.B (53), Ö.P (45), ve E.Ö (23) isimli 3 zanlıyı gözaltına aldı. Zanlılar çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu. İlk defa başına böyle bir olayın geldiğini ifade eden işadamı Agustino Plebani, "Yalnız olduğum sırada kapıyı çalan 3 kişi silah ve büyük bir bıçak ile beni tehdit ederek paralarımı aldı. Telefon açmak istediğimde ise beni darp ettiler.Ancak polis ekipleri kısa sürede olay yerine gelerek bana zanlıları bir hafta içerisinde yakalayacaklarını söyledi. Kısa sürede zanlılar yakalandı. Türk polisine teşekkür ediyorum" dedi.

Bir gazetecinin, "Olayın ardından Türkiye'ye karşı bir soğukluk hissediyor musunuz?" sorusuna Plebani, "Kesinlikle Türkiye'ye gelip gitmemi engellemez. Türk insanları çok sıcakkanlılar. Bir taksiye bindiğim, dükkana girdiğim zaman hepsi güler yüzlü davranıyor" şeklinde cevap verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 18:56:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?