3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

İtfaiye erlerinin zor anları

Bursa'da çıkan yangında iki katlı bir ev kül oldu. Yangına müdahale ederken dumandan etkilenen itfaiyecilerin yardımına vatandaşlar koştu.

Edinilen bilgiye göre, merkez Osmangazi ilçesi Alacahırka Mahallesi Ömür Sokak'ta İsmail ve Ferhat Çeki kardeşlere ait iki katlı binada yangın çıktı. Ev sahibinin yeğenleri Derya Akengin'in mutfakta yemek yaptığı esnada perdelerinin tutuşması neticesinde çıkan yangın büyüdü. Kısa sürede gelen itfaiye ekipleri, dar ve dik sokaklar yüzünden yangın mahalline araçlarıyla çıkamadı. İtfaiye ekipleri yangına sokaklarda bulunan üç ayrı yangın musluğuna hortum bağlayarak müdahale etmek istedi, ancak yangın hindrantlarının bozuk olduğu ortaya çıktı.

Alevlerin bütün evi sarması üzerine, 700 metre uzunluğundaki hortumlar birbirine bağlanarak, uzaktaki araçlardan alevlere su sıkıldı. Evde bulunan tüplerin ard arda patlamasıyla yetersiz kalan itfaiye erleri yangına müdahale etmekte iyice zorlandı. İtfaiye ekipleri, merkeze, "Yangın gittikçe büyüyor, yetersiz kalıyoruz, takviye ekip gönderin" diye anons etti. Haber merkezi ise, "Başka ekibimiz yok, vatandaşlardan yardım isteyin" diye cevap verdi. Yangını kontrol altına almakta zorlanan itfaiyecilerden bazıları dumandan etkilenip baygınlık geçirdi.

Vatandaşlar, fenalık geçiren itfaiyecilere ayran getirdi. Mahalle halkı, "İtfaiye her ne kadar yangına zamanında müdahale etse de, az sayıda personel olması Bursa için büyük bir tehlike" diyerek, bu duruma tepki gösterdi.

Vatandaşlar da itfaiye erlerine yardım edip hortumlarla yangına müdahale etti. Bazı vatandaşlar ise evlerinin balkonlarından hortumlarla yangına su sıktı.
Yangın musluklarının bozuk olmasına tepki gösteren vatandaşlar, "Sokaklar dar, itfaiye aracı giremiyor. Alevlere müdahale için tek çare olan yangın muslukları ise bozuk. Böyle rezalet olmaz" diye konuştu. Bu arada, yanan evin az ilerisinde havai fişek gösterisi yapılması dikkat çekti.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2009 Pazar 16:43:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Sude Naz IP: 88.250.208.xxx Tarih : 21.06.2009 18:23:54

BURSA BAŞTA TEKSTİL VE OTOMOTİV FABRİKALARININ VE TÜP DOLUM TESİSLERİNİN BULUNDUĞU BİR ŞEHİR GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE HASTANE YANGINI YAŞADIK 9 CAN VERDİK ÖNCEKİ YIL BİR FABRİKA YANDI 6 CAN VERDİK. MEDYADAN TAKİP EDİYORUZ İTFAİYE YETERSİZ DİYE MEDYA BU KADAR ÜZERİNE GİDİYORDA NİÇİN YETKİLİLER BİR ÇARE BULMUYOR. AMA BALIK BAŞTAN KOKAR DERLERYE BASTA OTURAN İTFAİYE DAİRE BAŞKANI MUHTEMELEN KENDİ KOLTUĞU YANMASIN DİYE GAYRET SARFEDEREK HALKIN CAN GÜVENLİĞİNİ DÜŞÜNMÜYOR DEMEKKİ