3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

İtfaiye personeline eğitim

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen eğitime katılan itfaiye personeli, ‘Baca Yangınları ve Karbonmonoksit Zehirlenmeleri ile Baca Standartları’ konusunda bilgilendirildi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve İstanbul’da faaliyet gösteren POUJOULAT Baca Sistemleri San. ve Tic. A.Ş. işbirliğiyle, Gençosman İtfaiye Grubu eğitim salonunda iki gün boyunca ücretsiz olarak gerçekleştirilen eğitimden 170 itfaiye personeli yararlandı.

Eğitmen Mimar Ali Mümtaz Dumanlı’nın verdiği eğitim hakkında açıklama yapan İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, yangın istatistiklerine göre Türkiye’de her yıl bina yangınlarının yüzde 20’sine temizlenmeyen bacaların neden olduğunu söyledi.

Rüzgar ve lodosun da etkisiyle temizlenmeyen bacaların geri tepmesi sonucu karbonmonoksit zehirlenmelerinin ve ölümlerin de yaşandığına dikkat çeken Doğan, “Baca yangınları ve zehirlenme vakalarının en aza indirilmesi ve ortadan kaldırılması için bize gelen baca temizleme talepleri, tecrübeli personelimizce cevap bulmakta ve baca denetleme görevi de aralıksız olarak sürdürülmektedir” diye konuştu. Bursa’da ısınmada yüzde 80 doğalgaz ve yüzde 20 oranında da katı veya sıvı yakıt kullanıldığını ifade eden Doğan, seminerin, tecrübeli itfaiyecilere bacaların temizlenmesi ve denetim görevlerinde teknik ve bilimsel bilgiler kazandırarak halkın bilinçlendirilmesi amacıyla gerçekleştirildiğini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2009 Cumartesi 12:36:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?