3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

İtfaiyeciler komando gibi eğitiliyor

Bursa'nın İnegöl ilçesinde itfaiyeciler komando gibi idman yaparak yangınlara hazırlanıyor.

İtfaiye merkezini ziyaret ederek, itfaiyecilerin idmanını izleyen Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, İtfaiye Müdürlüğü'nün 2008 yılı faaliyetlerini değerlendirdi.

İtfaiye Müdürü Münir Kandemir ve İtfaiye Başçavuşu Mehmet Emin Özbek'in de hazır bulunduğu değerlendirme sırasında konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, "Birçok alanda hizmet veren İnegöl Belediyesi, bilindiği üzere itfaiye teşkilatıyla da başarılı çalışmalara imza atmaktadır. İnegöl itfaiye teşkilatının 2008 yılı içerisinde yapmış olduğu faaliyetlerle alakalı halkımızı bilgilendirmek istiyorum" dedi.

2007 yılında İnegöl itfaiyesinin müdahale ettiği yangın sayısının 716 olduğunu, bu rakamın 2008 yılında yüzde 10 azalarak 645'e düştüğünü ifade eden Şen, "Yangının bir felaket olduğundan hareketle, bu sayının 2007 yılı verilerine göre azalmasını sevindirici bir durum olarak görüyoruz. 2008 yılında çıkan yangınların yaklaşık yüzde 47'si Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında çıkmıştır. Bu üç ayda çıkan yangın sayısı toplamda 372'dir. Bu aylarda maalesef çok yoğun olarak toplam 287 tarla yangınlarına müdahale edilmiştir. 2008 yılı içerisinde itfaiyemiz 51 adet trafik kazası müdahalesi, 34 adet hayvan kurtarma, 90 adet su baskını müdahalesi, 319 adet cenaze nakli gibi hizmetler olmak üzere toplamda 979 adet çeşitli kamu hizmeti yapmıştır. Gördüğünüz gibi itfaiyemiz sadece yangın söndürme çalışmalarında değil, halkımıza çok farklı konularda 24 saat hizmet vermektedir" dedi.

2004 yılında başlatılan İtfaiyenin modernizasyon çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini vurgulayan Şen, Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi'nin ağaç işleri bölümünde kaba inşaatını yaptığı istasyon binasını en kısa sürede bitireceklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 13:28:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?