4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

İtfaiyeden 5 yılda 150 bin kişiye eğitim

BURSA İTFAİYESİNDEN 5 YILDA 150 BİN KİŞİYE EĞİTİM

Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, 5 yılda 150 bin kişiye yangın ve kurtarma eğitimi verdi. İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, eğitimlerin büyük bir kısmının okullarda ve fabrikalarda olduğunu belirterek, "Vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamak boynumuzun borcudur" dedi.

Tayyare Kültür Merkezi’nde vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleştirilen ‘Büyükşehir İtfaiye Hizmetleri’ konulu konferansta konuşan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, teşkilatın çalışmalarını detaylı olarak dinleyicilere aktardı. Doğan, “Vatandaşımızın can güvenliğini sağlamak bizim boynumuzun borcu. Bunun öneminin farkındayız ve bu sorumlulukla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Son teknoloji araçlarımız ve bu konuda eğitim almış uzman ekiplerimizle görevimizi yerine getiriyoruz” diye konuştu.

 HALK BİLİNÇLENİYOR

 Vatandaşların olası yangınlarda panik yapmadan soğukkanlılıkla hareket etmeleri gerektiğini ifade eden Doğan, her türlü önlem alınmasına rağmen zaman zaman yaşanan yangınları bir nebze olsun önleyebilmek için halkın bilinçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Bursa’da vatandaşların yangın ve afetlere karşı bilinçlendirilmesine yönelik çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Doğan, “Son 5 yıl içerisinde halka eğitimler verdik. Yaklaşık 150 bin kişiye ulaştığımız bu eğitimler, yangın riskini azaltmak adına çok önem taşıyor” dedi

BURSA İTFAİYESİNDEN 5 YILDA 150 BİN KİŞİYE EĞİTİM
BURSA İTFAİYESİNDEN 5 YILDA 150 BİN KİŞİYE EĞİTİM
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2009 Pazartesi 11:40:03
Güncelleme :5 Ekim 2009 Pazartesi 12:24:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?