5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

İtfaiyeden gölet uyarısı

Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, geçtiğimiz yıllarda yaşanan gölet faciaları nedeniyle uyarıda bulundu.

Şehrin farklı bölgelerindeki göletleri denetleyen Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, havaların ısınmasıyla birlikte özellikle çocukların ve gençlerin ‘ölüm tuzağı’nı andıran bu tür göletlere girmemeleri konusunda uyarılarda bulunurken, göletleri açan kum ve taş ocaklarının yetkililerine de gölet etrafında gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.
Geçit bölgesindeki birçok göletin yapılan uyarılar sonrası hafriyat doldurularak kapatıldığını söyleyen Orhan Doğan, göletlerini hala kapatmayan ve çevresinde gerekli önlemleri almayan firmalar için ise gerekli yasal uyarıları bir kez daha yapacaklarını belirtti. Sıcakların her geçen gün artmasıyla serinlemek isteyen çocuk ve gençlerin geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da göletlere akın etmelerinin adeta kaçınılmaz olduğunu söyleyen Doğan, “Bu gibi yerlerde pek çok çocuğumuzu ve gencimizi kaybettik. Bizim bu denetimlerdeki amacımız, hiç değilse bundan sonra başka canların yanmaması” diye konuştu.

Yüzmek ve serinlemek isteyenlerin deniz sahili ya da şehir içinde yer alan havuzları tercih etmelerini isteyen İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, 1998 yılında kurulan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı Sualtı Arama Kurtarma ekibi hakkında bilgi verdi. Bugüne kadar 56 boğulma olayında görev alan ekibin Dünya Sualtı Konfederasyonu’nun (CMAŞ) üç yıldız eğitimini tamamlayarak “Gold Brove” (Profesyonel Balık Adam) diplomalarını aldığını ifade eden Doğan, 5 kişiden oluşan ve son teknoloji donanımına sahip Sualtı Arama Kurtarma ekibinin gölet ve deniz boğulmalarına karşı 24 saat hizmet verdiğini belirtti.
Kenthaber
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2005 Perşembe 15:51:13
Güncelleme :9 Haziran 2005 Perşembe 15:54:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?