4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

İTSO yönetiminden ziyaret

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) yönetim kurulu üyeleri, seçim takviminin tamamlanmasının ardından Kaymakam Durmuş Gencer ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı ziyaret ettiler. Ziyaretlerde İTSO'nun yeni dönem çalışma programı hakkında bilgi verildi.

TSO Meclisi tarafından geçen hafta göreve getirilen yeni yönetim kurulu, ilk ziyaretini Kaymakam Durmuş Gencer'e yaptı. Ziyarette konuşan İTSO Başkanı Metin Anıl, 4 yıl süreyle iş başına gelen İTSO yönetiminin önemli projeler gerçekleştirmek için iş başına geldiğinin altını çizdi.

Anıl, öncelikle yapımı devam eden genel arıtma ek tesisleri ve çamur kurutma tesislerinin biran önce bitirilmesini amaçladıklarını söyledi. İl Özel İdaresi'nin de dahil olduğu İnegöl Mobilya İhtisas OSB (2.OSB) çalışmalarına da önem verdiklerini ifade eden Başkan Metin Anıl, ayrıca İTSO hizmet binasının daha büyük bir alana taşınması yönündeki projelerini İTSO meclisinde tartışmaya açacaklarını kaydedip, "Hedefimiz görev süremiz içerisinde bu çalışmayı başlatmak ve mümkün olursa da bitirmek" diye konuştu.

Kaymakam Durmuş Gencer de yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti. İnegöl'ün hızla kalkındığını ve çok yoğun göç aldığını belirten Gençer, "Ülkemizin kalkınması için sanayileşmesi gerekiyor. Elbette sanayileşmenin doğal dengeye zarar vermemesi çevre sağlığını tehdit etmemesi de çok önemli. İTSO'nun çevre konusunda duyarlı olduğu yaptığı yatırımlar ile anlaşılıyor. Çalışmalarınızda başarılar dilerim" diye konuştu.

İTSO Yönetim Kurulu Üyeleri saat 12.00'de de Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı makamında ziyaret ettiler ve yaklaşan yerel seçimler nedeniyle Alinur Aktaş'a başarı dileklerini ilettiler. İTSO Başkanı Metin Anıl, yerel seçimlerin İnegöl'de demokratik bir ortamda gerçekleşeceğine inandığını da belirterek, bütün adaylara eşit mesafede olduklarının altını çizdi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, kısa süre önce İTSO seçimlerinin tamamlandığını ve demokratik olgunluk içinde bir seçim yaşandığını belirtti. İnegöl Belediyesi ve İTSO'nun İnegöl'e hizmet eden kuruluşlar olduğunun altını çizen Alinur Aktaş'a, "İnegöl Belediyesi olarak ilçemizin yararına olan her konuda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da İTSO ile ortak çalışmalar içinde olacağız" dedi.

Başkan Aktaş, İTSO'nun yeni dönem hedeflerinden ikisi ile İnegöl Belediyesi'nin de ortaklığı olduğunu kaydedip, "Genel arıtma tesisi ve çamur kurutma tesisi ile Mobilya İhtisas OSB projelerinin bir bölümü İnegöl Belediyesi'ni de ilgilendiriyor. El birliği içinde bu projelerin hayata geçmesi için çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2009 Cuma 13:00:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?