1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

İvazpaşa Spor Tesisleri açıldı

Bursa'nın İvazpaşa Mahallesi'nde Osmangazi Belediyesi'nin katkılarıyla yapılan İvazpaşa Spor Tesisleri açıldı. 

Daha önce odun deposu olarak kullanılan ve 2 bin 276 metrekare alan üzerine Osmangazi Belediyesi tarafından 1 milyon YTL'ye inşaa edilen spor tesisinin İvazpaşaspor tarafından işletileceği bildirildi. Tesiste 375 metre karelik alanda bir basketbol sahası, 590 metrekarelik alanda suni çim futbol sahası bulunuyor. 3 katlı modern hizmet binası da bulunan tesiste ayrıca konferans salonu, lokal, soyunma ve hakem odaları da yer alıyor. 

Açılış töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, göreve geldikleri günden bu yana 10'dan fazla spor tesisini hizmete açtıklarını söyleyerek, "Plansız yapılaşma yüzünden ilçede yeşil alan, oyun alanı, park, meydan, okul, sağlık ocağı, spor tesisi gibi sosyal sahaları bulunmayan bölgeleri daha yaşanabilir bir hale getirmeye çalışıyoruz. 

Bu bölgelere bugüne kadar 150'yi aşkın park ve oyun alanı yaptık. Sağlık tesisleri, hizmet binaları inşa ettik. Temel gayemiz, hizmete mahrum bölgelerin bu mahrumiyetini gidermektir" diye konuştu. Başta gençler olmak üzere her kesimden insanı spora yönlendirmek istediklerini söyleyen Altepe, bu amaçla Muradiye, Pınarbaşı, Balıklı, Armutköy, Akpınar, Soğanlı, Sırameşeler, Fatih, Çekirge ve İvazpaşa olmak üzere pekçok mahallede spor tesisi inşaa ettiklerini, yıl sonuna kadar 7 mahalledeki tesislerin de tamamlanacağını sözlerine ekledi. 

İvazpaşa Spor Külübü Başkanı Halil Özyılmaz da, böyle bir tesisi kendilerine kazandırmalarından dolayı Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe'ye 10 numaralı forma hediye etti. 

AK Parti Bursa Milletvekili Ertuğrul Yalçınbayır ise "Böyle güzel tesisi, İvazpaşa ve bölge mahalle halklarına kazandırdığı için Osmangazi Belediyesi'ni kutluyorum. Osmangazi Belediyesi'nin tarihi miras konusunda da çok önemli çalışmaları var. Bu nedenle bu hizmetlerin ülkemizde ve dünyada çok özel bir yeri var" dedi. 

İvazpaşa Spor Tesisi'nin açılışına, AKP Bursa Miletvekili Ertuğrul Yalçınbayır'ın yanı sıra, Milletvekilleri Şevket Orhan ve Mustafa Dündar da katıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2006 Cumartesi 16:19:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?