6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

İyilik yaptı hayatı karardı

PATRONUNA İYİLİK YAPTI, HAYATI KARARDI

Bursa'da eski patronuna yuvası dağılmasın diye iyilik yapan 3 çocuk babası, bedelini üzerine kalan binlerce lira borç ve maaşına gelen hacizle ödedi.

Edinilen bilgiye göre olay, 2 yıl önce Orhangazi ilçesinde meydana geldi. Şoförlük yaparak aldığı 860 lirayla 2'si üniversitede okuyan toplam 3 çocuğuna bakmaya çalışan 45 yaşındaki Bekir Çalışkan, yanına gelip kendisinden yardım isteyen eski patronunun durumuna acıdı. Zira yıllarca yanında çalıştığı patronu M.K., üzerine kayıtlı dükkanla ilgili olarak, "Çocuklarım bu iş yeri yüzünden birbirine düştü. Bunu senin üzerine yapalım. Dükkan senin üzerine olursa tartışmalar da biter. Ben de böylelikle yuvamın dağılmasından kurtulurum. Bana sadece vekaletname ver yeter" dedi. İyilik olsun diye dükkanı üzerine alan Çalışkan, eski patronu için de notere giderek vekaletname verdi. Bir bankadan Bekir Çalışkan adına çek koçanı aldığı iddia edilen M.K., ortadan kayboldu. Her gün evine gelen alacaklılar yüzünden zor anlar yaşamaya başlayan Çalışkan'ın yuvası dağılma aşamasına geldi. Eski patronu ile yaşanan gelişmeleri konuşmaya giden Çalışkan, ev ve iş adresinin değiştiğini görünce dolandırıldığını anladı. Çalışkan, bir dedektif gibi iki ay boyunca izini sürdüğü patronunu bularak jandarmaya teslim etti.

 

"KENDİ YUVAM DAĞILACAK"

M.K.'nın sevk edildiği adli makamlarca serbest bırakılması üzerine soluğu adliyede alan Çalışkan, kendisi gibi onlarca insanın dolandıran eski patronunun cezalandırılmasını istedi. Savcılık, M.K. hakkında yakalama kararı çıkardı. Bu arada Çalışkan'ın 860 liralık maaşının 240 lirasına haciz konuldu. Her gün eve gelen ödeme emirlerinden bunalan Çalışkan, "Bir insanın yuvası dağılmasın diye iyilik yaptım. Şu an kendi yuvam dağılma aşamasına geldi. Hepimizin psikolojisi bozuldu. Yıllardır tek bir tartışmamız

olmayan eşim bana boşanma davası açtı. İntihar etmemek için evdeki av tüfeğini dağıttım. Torunum içim kurulan salıncağın kancasını çıkardım. Böyle insanlık mı olur?" ifadelerini kullandı.

Hayatını karartan adamın bir an önce yakalanmasını isteyen Çalışkan, "Çek kesilen insanlar da benim gibi mağdur. Onların da yavruları, aileleri var. Ben kamyon şoförüyüm. Zaten yaşadıklarımdan dolayı gözüme uyku girmiyor. Kilometre başına para aldığımız için gece gündüz çalışarak çocuklarımın eğitim hayatını bitirmeleri için didiniyorum. Ben bunları hak etmedim. İyiliğimin bedelini kabusa dönen hayatımla ödüyorum. Ben suçsuzum, sadece aklanmak istiyorum" diye konuştu.

Üniversitede okuyan kızının tüm yetkili mercilere mektup yazarak kendileri için yardım istediğini vurgulayan Çalışkan, "Türkiye'de adalet olduğuna artık inanmıyorum. M.K.'nin yakınlarından olayın üzerine gitmemem için tehdit alıyorum. Bu adam kendi ailesini bile dolandırmış. Bir an önce yakalansın" dedi.

PATRONUNA İYİLİK YAPTI, HAYATI KARARDI
PATRONUNA İYİLİK YAPTI, HAYATI KARARDI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2010 Çarşamba 11:50:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
can berk IP: 213.194.85.xxx Tarih : 23.10.2010 18:39:59

bu adam dürüst bir insandır kesinlikle mağdur edilmiştir.yetkili mercilerin bu davanın üzerine gitmesi gerekir.