6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

İzinde canından oldu

VATANİ GÖREVİNİ TAMAMLAYAMADI

Bursa'da üç gün önce vatani görevini yaptığı birlikten izin alarak ailesinin yanına gelen genç, arkadaşları ile birlikte eğlenceden döndükleri sırada şarampole yuvarlanan araçta can verdi. Gencin cansız bedeni, bulunduğu yerden güçlükle çıkarılabildi.

Edinilen bilgiye göre kaza, merkez Yıldırım ilçesi Zeyniler yolunda meydana geldi. İzmir'in Bornova ilçesinde bulunan 57. Topçu Tugayı Hava Savunma Tabur Komutanlığı 2. Kor. Bölük Komutanlığı'nda vatani görevini yaptığı öğrenilen İsmail Gökay Ardos (21), arkadaşları Onur Mert Aytaş, Özgür Y. (27) ve Şahin Tunger (21) ile Zeyniler yoluna çıkarak Bursa manzarasını izlemek istedi. Vatani görevini yaptığı birlikten üç gün önce izin alarak ailesinin yanına gelen genç ve arkadaşları, bir süre arkadaşları ile birlikte Zeyniler yolunda vakit geçirdikten sonra evlerine dönmek için araçlarına bindi. Ancak Özgür Y.'nin kullandığı 16 Z 2691 plakalı otomobil, aşırı hız sebebi ile girdiği virajı alamayarak uçuruma yuvarlandı. Takla atarak 150 metre aşağıda durabilen araçta bulunan Ardos, camdan fırlayarak uçurumdaki taşların üzerine düştü. 21 yaşındaki genç olay yerinde feci şekilde hayatını kaybetti. Yuvarlanan araçta bulunan 3 kişi ise ağır yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulansla Bursa Devlet Hastanesi ve Şevket yılmaz Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Aracın kırılan camından fırlayarak olay yerinde hayatını kaybeden Ardos'un cesedi ise bulunduğu yerden güçlükle çıkarıldı. Sivil savunma ekipleri, gencin cansız bedenini çıkarmak için şarampole halatla indi. Daha sonra ceset, vatandaşların da yardımı ile yukarıya çekildi. Ardos'un cenazesi, Eski Tıp Fakültesi morguna kaldırıldı.

 

"AZRAİL NOKTAYI KOYANA KADAR VİRGÜLE DEVAM"

Öte yandan kazada hayatını kaybeden Ardos'un Facebook sayfasında arkadaşlarına gönderdiği bir yazı dikkatleri çekti. Kişisel sayfasında, "Azrail noktayı koyana kadar virgüle devam" şeklinde yorum yapan genç, arkadaşlarını hüzne boğdu. Ardos'un 2 Eylül'deki doğum gününü kutlayan arkadaşları, gencin ölüm haberi ile birlikte adeta yıkıldı. Facebook'taki kişisel sayfasına yorum yapan arkadaşları, hayatını kaybeden Ardos'a duygu dolu mesajlar gönderdi. Ardos'un köpeklere merakı ile bilindiği ve özellikle

Pitbull cinsi köpeklere karşı sempatisinin olduğu belirtildi. 9 Kasım'da 57. Topçu Tugayı Hava Savunma Tabur Komutanlığı 2. Kor. Bölük Komutanlığı'ndan izin alarak evine gelen Ardos'un 21 Eylül tarihinde birliğine teslim olacağı öğrenildi. Vatani görevini tamamlayamadan hayatını kaybeden gencin 90'a 1 tertip olduğu belirtildi.

Bursa Cumhuriyet Savcılığı, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

VATANİ GÖREVİNİ TAMAMLAYAMADI
VATANİ GÖREVİNİ TAMAMLAYAMADI
VATANİ GÖREVİNİ TAMAMLAYAMADI
VATANİ GÖREVİNİ TAMAMLAYAMADI
VATANİ GÖREVİNİ TAMAMLAYAMADI
VATANİ GÖREVİNİ TAMAMLAYAMADI
VATANİ GÖREVİNİ TAMAMLAYAMADI
VATANİ GÖREVİNİ TAMAMLAYAMADI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2010 Cuma 10:06:04
Güncelleme :12 Kasım 2010 Cuma 18:40:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?