3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

İzleyenleri mest etti

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) iş birliği ile düzenlenen '48. Uluslararası Bursa Festivali', dünyaca ünlü Kanadalı sanatçı Loreena McKennitt'i ağırladı.

Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda sevenleriyle bir araya gelen Loreena McKennitt, en sevilen şarkılarını Bursalılar için seslendirdi. İskoçya ve İrlanda'da yaygın olarak yapılan Kelt türü tınılarla Doğu müziklerini aynı şarkılarda buluşturan ve dünya çapında 15 milyona yakın albüm satan Kanadalı müzisyen Loreena McKennitt, Bursa'da muhteşem bir konsere imzasını attı.

Arp ve piyanoyu başarıyla çalan McKennitt, 2006 yılında çıkardığı 'An Ancient Muse' adlı albümündeki darbuka, kanun ve ud ezgilerini kullandığı şarkılarına Bursa konserinde de yer verdi. Şarkılarında zaman zaman tarihe gönderme yapan ve yaşama dair her türlü detaydan ilham alarak besteler yaptığını söyleyen kompozitör McKennitt, sahne performansıyla izleyenleri mest etti.

Bursalılar, 'She moved through the fair', 'The gates of İstanbul', 'The Mummer's Dance', 'Bonny Portmore', 'The old ways' ve 'Caravanserai' gibi şarkılara duru sesiyle can veren Loreena McKennit'i ayakta alkışladı. Klavye ve akordeon da çalan Loreena McKennitt'a, konserin ardından 16. yüzyıl tarzında üretilmiş, Yeşil Cami'de kullanılan turkuvaz rengi ve üzeri 24 ayar altın işlemeli orijinal İznik çinisi hediye edildi. Loreena McKennitt, Osmanlı'nın başkenti Bursa'da konser vermenin kendisini çok heyecanlandırdığını söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2009 Pazartesi 11:08:25
Güncelleme :15 Haziran 2009 Pazartesi 11:17:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?