5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

İzmarit 25 dönümü kül etti

Bursa’da, yoldan geçen bir aracın attığı sigara izmaritiyle başlayan yangında, 25 dönüm tarım alanı kül oldu.

Bursa-İzmir yolunun Görükle mevkiinde, 25 dönümlük tarım arazisinin zarar gördüğü yangının, Görükle ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin çalışmalarıyla kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldüğünü belirten Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, havaların ısınmasıyla birlikte bu tür yangınların daha da artabileceğini, bu yüzden özellikle piknik alanında yakılan ateşler konusunda dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Doğan, 2004 yılı içerisinde Bursa’da çıkan 3 bin 426 yangının bin 100’ünün sigara izmariti ve piknik alanlarında yanık unutulan ateşlerden meydana geldiğinin altını çizdi.

Yine 2004 yılında, bu yangınlara bağlı olarak çok sayıda evcil ve yabani hayvanın telef olduğunu belirten Doğan, "Dikkatsizlik sonucu çıkan bu yangınların yüzde 75’i, havaların iyiden iyiye ısındığı Temmuz ve Ağustos aylarında çıkıyor. Bu yüzden trafikteki sürücülerimizin sigara izmaritleri konusunda ve piknik alanlarında ateş yakan vatandaşlarımızın biraz daha dikkatli olması gerekir" dedi.

Bu arada, İzmir Yolu Görükle mevkiindeki arazisinin 2 yıl arayla ikinci defa sigara izmariti sebebiyle yandığını söyleyen Demir Ali Çağla, "2 yıl önce 200 dönüm arazim yandı. Bu yıl ise Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesiyle yangın büyümeden söndürüldü. Çiftçi olarak tek geçim kaynağımız ekili arazilerimiz, bunların da dikkatsizlik sonucu yok olup gitmesini istemiyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2005 Cuma 22:52:43
Güncelleme :18 Haziran 2005 Cumartesi 14:43:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?