3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

İznik Devlet Hastanesi çatırdıyor

Zayıf bir zemine inşa edilen İznik Devlet Hastanesi'nin depremde büyük hasar görebileceği iddia edildi.

İznik Devlet Hastanesi'nin deprem riski taşımasıyla alakalı Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın cevaplaması talebiyle meclise soru önergesi veren CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, İznik'e gelerek, hastanede incelemelerde hastanede bulundu. Hastanenin hasar gören ve çökme olan yerlerini gezen Demirel, Başhekim Yardımcısı Dr. Özkan Ertürk'ü makamında ziyaret edip bilgi aldı. Ertürk, "Sağlık Bakanlığı'nın hastanemizde özel bir deprem araştırma şirketine yaptırdığı incelemelerde, zeminin çürük olduğu ortaya çıkmıştı. Hastanenin taşınması için yer arayışı içindeyiz" diye konuştu.

DEMİRCİ'DEN ŞOK SÖZLER
Bu arada hastanenin iç kısmını da gezen Demirel ve ilçe teşkilatını odasına davet eden Hastane Müdür Yardımcısı Orhan Demirci, herkesi sözleriyle şoke etti. Demirci, "Ben daha evvel bu hastanenin müdürüydüm. Zamanında bir inşaat mühendisi arkadaşım bana, 'Burada 5 şiddetinde bir deprem olursa hangi cam sana yakınsa oradan atla, atlamazsan ölürsün' demişti" diye konuştu.
Hastane Müdür Yardımcısı Osman Nuri Albayrak ise, Demirel'e, "Sayın vekilim, hastanenin çökmesi bir yana, biz iki aydan beri döner sermayelerimizi de alamıyoruz. Lütfen bu konuya da el atınız" dedi. Demirel, bu konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı ile görüşeceğini belirtti.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 18:07:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?