1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

İznik Gölü tehdit altında

Orhangazi İlçesi'nde balıkçılar, derelerdeki kirliliğe karşı tedbir alınmasını istiyor. 

Merkez Su Ürünleri Kooperatifi yöneticileri, Orhangazi Kaymakamı Ertan Peynircioğlu'na hoş geldin ziyaretinde bulundu. Su Ürünleri Kooperatifi başkan ve yöneticileri, gölün kirlenmesine sebep olan Nadır Deresi'ndeki kirliliğin önüne geçilmesi için tedbirler alınmasını istedi. 

Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Metin İldeniz, İznik Gölü'nde son yıllarda yaşanan kirliliğe dikkat çekerken, gölün kirlenmesine sebep olarak derelerin gün geçtikçe kirlenmesini gösterdi. İldeniz, daha evvel basında da sık sık yer alan derelerdeki kirlilik ile ilgili devletin reflekslerinin harekete bir türlü geçmediğinden yakınarak, "Kirlilik her geçen gün artıyor. Derelerin kirlenmesi demek gölün de kirlenmesi demektir. Balıkçılar olarak bizler ekmeğimizi gölden çıkarıyoruz" diye konuştu. 

Kooperatif mensupları daha önce İznik Gölü'nde en az 8 tür balık yetiştiğini, ancak son yıllarda gölde sadece 3-4 tür balığa rastlandığını hatırlattı. 

Kaymakam Peynircioğlu, Türkiye'de tabii güzelliklerin korunmasında ciddi bir sıkıntı yaşandığını ifade ederek, "Burada da aynı sorun göze çarpıyor. Tabii ki bizler bu kirliliğin önüne geçilmesi için gerekli incelemeleri yapmak durumundayız. Bu konuda bir araştırma yapılabilir ve yapacağız" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2006 Çarşamba 13:53:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?