3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

İznik Gölü'nde bulaşıcı hastalık riski

Yazla beraber İznik gölü dolmaya başlarken, bu durum kirlilik ve bulaşıcı hastalık riskini de gündeme getirdi. 

Orhangazi merkezi ve köylerinin tüm atık sularının göle bırakılması sebebiyle bulaşıcı hastalık riskinin önemli boyutlara yükseldiği açıklandı. Orhangazi Sağlık Grup Başkanlığı yetkilileri, vatandaşları göldeki kirlilik konusunda uydı. Orhangazi sahillerinde yapılan ölçümlerde kirlilik oranlarının yüksek çıktığı belirtilerek, yaz aylarında göl keyfi yaşamak isteyenlerin dikkatli olmaları istendi. 

Göle gireceklerin dere ve şehir kanalizasyonlarının atıldığı mevkilerden uzak durmasını isteyen yetkililer, "Orhangazi'de yapılan ölçümlerde, bir çok mevkide kirlilik yüksek çıkmaktadır. Bunun sebebi de kanalizasyon ve atık suların, dereler ve deşarj yerlerinden arıtılmadan verilmesidir. Göldeki kirlilik, salgın hastalık tehlikesine de yol açmaktadır. Halkımızın sağlığı tehlikeye sokacak yerlerde göle girmemeye özen göstermesi gerekmektedir" dedi. 

Orhangazi'nin temiz bir göle kavuşabilmesi, kolektör ve arıtma tesisinin tamamlanmasından sonra mümkün olabilecek. Orhangazi Belediyesi arazisi içine kurulacak arıtma tesisi, Orhangazi ve köylerinden gelen atık suları arıtarak göle bırakacak. Yıllardır derelerden gelen ve deşarj merkezinden pompalanan atık sular arıtılmaksızın göle bırakılıyor. İller Bankası'ndan sağlanan kredi ile yapılacak arıtma tesisinin en kısa zamanda hayata geçirilmesi bekleniyor.
iha
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2007 Cuma 11:48:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?