1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

İznik Tarihi kitap oluyor

Uludağ Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin, İznik'in arkeolojik tarihini bir külliyatta toplayarak kitap haline getireceklerini söyledi. 

Uludağ Üniversitesi Arkeoloji Bölümü'nden 25 kişilik ekip ilçeye gelerek, tarihi eserleri incelemeye başladı. Ekip, 15 gün boyunca araştırma ve inceleme yapacak. Prof. Dr. Mustafa Şahin, 2005 yılında Uludağ Üniversitesi'nde Arkeoloji Bölümü'nü kurduklarını, ilk görevlerinden bir tanesinin de Bursa ve çevresinde kültür envanterini çıkarmak olduğunu ifade etti.
 
İlk olarak tarih zengini olan İznik'i hedef seçtiklerini söyleyen Şahin, "2006 yılı itibariyle ilk projemizi İznik'te başlattık. Bu projeye Uludağ Üniversitesi 50 bin YTL kaynak ayırdı. Araştırmaların sonunda İznik'in kültür varlıkları bir külliyatta toplanarak kitap haline getirilecek. Böylece turizm açısından İznik'in ne kadar önemli bir yere sahip olduğu görülecektir. Bu projeyi destekleyen başta U.Ü. Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran ve İznik'te bizi destekleyen Kaymakam Hüseyin Avcı'ya teşekkür ediyorum" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2006 Çarşamba 16:34:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?