3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Jandarmadan çete operasyonu

Bursa'da jandarma tarafından 'Darbe 4' adı verilen operasyon kapsamında birisi bayan 20 kişi gözaltına alındı. Uzun süredir takip edilen şebeke üyeleriyle birlikte 13 adet tabanca, 9 av tüfeği, 12 kuru sıkı tabanca, çok sayıda pala, sustalı bıçak, yüzlerce mermi ve senet ele geçirildi. 

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, savcılıktan aldıkları izinle yürüttükleri operasyonun startını bugün verdi. Mahkemeden alınan arama izniyle, Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer ve Kestel ilçelerinde eş zamanlı 26 noktaya sabah erken saatlerde operasyon düzenlendi. 

Operasyon kapsamında birisi bayan 20 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin birbirleriyle bağlantılı olduğu ve ele geçirilen 55 bin YTL'lik senetten de tahsilat yaptıklarının değerlendirildiği öğrenildi. Savcılığın soruşturmayla ilgili ek gözetim süresi verebileceği, yeni gözaltılar olabileceği ve gözaltındaki kişilerden bazılarının da serbest bırakılabileceği bildirildi. 

Panayır Mahallesi merkezli operasyonda, 13 adet tabanca, 9 adet av tüfeği, 12 adet kuru sıkı tabanca, 3 pala, 5 adet sustalı bıçak, 152 adet 9 milimetre mermi, 94 adet 7.65 mermi, 30 adet 9.65 mermi, 4 adet cep telefonu, bir adet bilgisayar, 2 pasaport ve 55 bin YTL'lik senet ele geçirildiği öğrenildi. Gözaltına alınan şüpheli şahıslar; doktor raporu için bugün adliyeye sevk edildi.
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2007 Salı 17:03:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?